Desert: Rețeta Tarta de cirese cu frangipan
Incearca aceasta tarta delicioasa de sezon! Se prepara rapid si poate fi servita imediata.
Publicat: Joi, 24 Mai 2012, 00:00 | Actualizat: Luni, 28 Decembrie 2020, 18:07- Chefi la cuțite - ediție specială de Ziua Antenei 1! Vezi ce surprize au pregătit chefii vineri, 29 noiembrie, de la 20:30!
- Marele Premiu de Formula 1™ din Qatar e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 29 noiembrie - 1 decembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Tarta de cirese cu frangipan:
- 140g de zahar fin;
- 140g de migdale macinate;
- 140g de unt topit;
- 1 ou intreg si 1 galbenus;
- 2 linguri lichior de cirese;
- 375g de aluat pentru tarte;
- 500g de cirese fara samburi;
- 2 linguri gem de cirese;
- 1 lingura de smantana, pentru servire.
Mod de preparare pentru rețeta Tarta de cirese cu frangipan:
1. Se pun intr-un castron zaharul fin, migdalele macinate, untul topit, oul intreg si galbenusul. Se amesteca pana se obtine o pasta cremoasa. Se incoporeaza lichiorul de cirese. Se lasa sa se odihneasca 20 de minute.
2. Se incinge cuptorul la 190˚ C/gaz 5. Se desface aluatul dulce pentru tarte pe o suprafata presarata cu faina; se pune intr-o forma de tarta cu diametrul de 23 cm. Se umple cu hartie de copt si bile pentru copt (sau fasole uscata) si se coace 20-25 de minute, pana ce prinde o culoare aurie (hartia se scoate dupa 15 minute).
3. Se intinde pasta de migdale pe baza de aluat si se coace 25 de minute, pana devine aurie si crocanta. Cand tarta se scoate din cuptor, se aranjeaza ciresele fara samburi deasupra, intr-un singur strat.
4. Se incalzesc cele 2 linguri gem de cirese cu 1 lingura de apa pana amestecul devine fin, apoi se unge cu o pensula stratul de cirese de pe tarta. Se taie in felii triunghiulare pentru servit, adaugand 1 lingura de smantana deasupra, dupa gust.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro