Desert usor si delicios: Reteta Smochine in crusta de ghimbir
Daca esti un impatimit al smochinelor, cu siguranta iti va fi pe plac si aceasta reteta. Atat de delicioasa, incat te lingi pe degete!
Publicat: Joi, 12 Ianuarie 2012, 00:00 | Actualizat: Marti, 02 Februarie 2021, 23:16Ingrediente pentru reteta Smochine in crusta de ghimbir:
4-5 smochine, injumatatite
100ml frisca, pentru servit
¼ lingurita pudra de ghimbir
2 linguri zahar tos
Mod de preparare pentru reteta Smochine in crusta de ghimbir:
1. Se incalzeste grilul. Se pun smochinele, cu partea taiata in sus, pe o tava de cuptor tapetata cu hartie pergament. Se amesteca zaharul si ghimbirul si se presara amestecul peste smochine.
2. Se pune tava sub gril, nu foarte aproape de sursa de caldura. Se coc smochinele 6-8 minute, pana ce isi schimba usor culoarea pe margini. Se asaza in cupe si se servess cu frisca.
Pofta buna!