Desertul e mai mult decât ceva dulce
Te-ai gândit vreodată că desertul este, de fapt, ceva mai mult decât o acadea sau o ciocoaltă? Atunci când îți este poftă de ceva dulce, automat te gândești că orice conține zahăr îți satisface nevoia și este suficient, însă ce ai zice dacă ți-ai acorda un moment special și ai savura un desert ca la carte, după ce ai luat masa sau, poate, chiar să-l gătești tu? Află cum poți obține o prăjitură care își merită "diploma" și "coronița" de desert.
Publicat: Marti, 10 August 2021, 17:29 | Actualizat: Joi, 27 Ianuarie 2022, 08:19Masa este unul dintre cele mai importante momente din zi, când acordăm atenție nevoii corpului nostru de a se alimenta și atenție nevoii noastre de a ne satisface, pe lângă foame, pofta de ceva anume. După ce am depăștit "pofta de mâncare", în noi se trezește "pofta de dulce".
Undeva în "labirintul" plin de sinapse, mici structuri neuronale cer cu ardoare zahăr, iar ele te răsplătesc cu plăcerea pe care o simți atunci când mănânci desertul preferat.
În loc să te rezumi la a mânca o bomboană după masa, acordă-ți timp și un moment special atunci când te alimentezi și transformă totul într-un moment de plăcere și realxare. Decât să iei o acadea din dulap, mai bine îți comanzi o felie de tort sau un mousse de ciocolată. Nu-i așa că deja parcă se schimbă lucurile?
Pe aceeași temăSavurează un desert cu adevărat delicios și răsfață-te din plin
O prăjitură poate deveni pentru tine obișnuința de a te răsfăța. Mai ales că ai o activitate intensă, meriți să-ți îngădui acea “plăcere vinovată”. Mai mult, prăjiturile și torturile vin la pachet cu o încărcătură emoțională pe care orice persoană o percepe. Dacă ai obișnuit până acum să oferi un dulce delicat drept cadou și dacă te-ai obișnuit să îl savurezi la mesele festive, poți face sărbătoare ori de câte ori simți nevoia și automat momentul de consum se schimbă, la fel și percepția. Sărbătorește-te pentru reușita zilnică cu un desert delicat, care ți se potrivește și care răspunde nevoii tale.
În acest fel, atenția ta se îndreptă mai mult către tine. Deși unor persoane li se poate părea o banalitate, astfel de momente pot schimba energia întregii zile.
La fel e și atunci când pregătești tu ceva dulce. Dacă din când în când îți pui șorțul de cofetar și alegi să îți prepari singur desertul preferat, te ajutăm să descoperi câteva secrete din bucătăria profesioniștilor și să nu te rezumi la un desert simplu, ci să încerci ceva mai complex. Ce zici?
A găti un desert este despre a investi pasiune în ceea ce prepari, răbdare, finețe și multă dragostea. Ți s-a întâmplat să simți gustul unui desert gătit cu dragoste și pasiune? Dacă nu te numeri printre cei care au mâncat, atunci este posibil ca norocul să-ți surâdă și să afli că sunt restaurante de unde poți comanda deserturi preparate cu multă atenție și dedicare, la care ingredientul secret este iubirea pentru bucătărie.
Te poți inspira din deserturile preferate și poți pregăti unele chiar la fel. Află în continuare cum prepară un bucătar un desert cu adevărat gustos.
Un bucătar pune accent pe standardul înalt al prăjiturii. Orice om care ia drumul gastronomiei înțelege că se poate face remaracat doar având standarde înalte și lucrând la același nivel. Dar ce înseamnă acest lucru?
1. Produse de calitate
2. Aparate bune
3. Curățenia la masa de lucru
4. Cunoașterea foarte bună cantităților care trebuie folosite
5. Aspectul vizual
6. Gustul și delicatețea
Pentru că desertul este mai mult decât ceva dulce, oamenii specializați în prăjituri știu că un desert impecabil va crea amintiri bune, gustul și mirosul fiind unele dintre simțurile care par că “înmagazinează” cele mai multe trăiri.
Un desert este despre tine, despre plăcere și despre unicitatea momentelor. O acadea putem mânca oricând, dar nu va conține niciodată încărcătura unui desert atent pregătit, pe care meriți să-l savurezi sau să-l prepari.
Iar atunci când vrei să faci familiei tale sau poate chiar ție un desert irezistibil, fii atent la calitatea zahărului, la fructele pe care le folosești, smântâna să fie de calitate superioară, la fel și frișca și dacă ești o persoană care iubește foarte mult ciocolata, nu uita că poți face cel mai bun desert doar folosind un produs de calitate superioară.
Un lucru extrem de important, pe care deseori bucătarii se feresc să îl spună este că un desert va fi întotedeauna mai bun și mai gustos dacă este lăsat mai multe ore la frigider până să fie mâncat. Ingredientele au timp să “îți facă chimia” și să se combine pentru a-ți oferi o sențaie precum un ”curcubeu pe cerul gurii”.
Poți încerca deserturile de la Damir Burger; Aria Gourmet Burger; Ohvăz; Salty Tarts.
Dacă vrei să experimentezi un astfel de desert, restaurantele din aplicația eatZZ îți pun la dispoziție o gamă variată de produse care îți pot satisfice cerințele. Tu doar încercă și lasă-te surprins de ceea ce poate oferi! ;)
Descarcă aplicația eatZZ de aici >>> www.eatzz.ro/#descarca-aplicatia
Vezi toate restaurantele din aplicația eatZZ >>> https://eatzz.ro/bucuresti/restaurante