Gustare: Reteta Placinta de casa cu ciuperci
Aceasta reteta de placinta de casa vegetariana, este perfecta pentru cei care iubesc gustul ciupercilor. Pofta buna!
Publicat: Vineri, 10 Februarie 2012, 00:00 | Actualizat: Duminica, 07 Februarie 2021, 16:11Ingrediente pentru Reteta Placinta de casa cu ciuperci:
2 linguri de ulei vegetal
2 morcovi, tocati
½ nap, tocat
12 cepe foarte mici, curatate, intregi (sau 3 mai mari, taiate felii)
1 catel de usturoi, strivit
1 fir de rozmarin
1 lingurita pasta de tomate
1 lingurita de Marmite (se gaseste la Pukka Food)
1 conserva de 200g de rosii tocate
50ml de vin alb
175ml supa de legume
500g de hribi proaspeti sau amestec
de ciuperci salbatice, tocate grosier
1 pachet de 200g castane in vid, taiate jumatati
Pentru topping
3 cartofi, taiati cubulete
2 radacini de pastarnac, taiate cubulete
2 morcovi, taiati cubulete
300g de telina, taiata cubulete
100g de unt
50ml de lapte
Mod de preparare pentru Reteta Placinta de casa cu ciuperci:
1. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, se adauga morcovul, napul si ceapa si se calesc 8 minute. Se toarna usturoiul, rozmarinul, pasta de tomate si Marmite si se mai calesc 5 minute. Se adauga rosiile si vinul alb si se racaie ce s-a lipit de fundul tigaii. Se toarna in tigaie supa de legume, se adauga ciupercile si castanele, apoi se fierbe incet 8 minute, pana ce sosul scade si se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca usor.
2. Intre timp, pentru pregatirea toppingului, se pun toate legumele intr-o oala cu apa cu sare si se se fierb 12 minute sau pana devin fragede. Se scurg, apoi se lasa sa se usuce 5 minute. Se strivesc grosier, impreuna cu untul, laptele, sare si piper.
3. Se incinge cuptorul la 190° C/ gaz. Se toarna amestecul de ciuperci intr-un vas termorezistent, se pune piureul de legume deasupra, apoi se da la cuptor 30 de minute, pana ce prinde o culoare aurie si bolboroseste. Se serveste cu legume verzi trase in unt, dupa preferinte.
Pofta buna!
Foto: Good Food