Gustare sanatoasa: Rețeta Spuma de sparanghel cu ceapa rosie
Sparanghelul este o leguma extrem de sanatoasa pe care o poti prepara in diverse feluri. Incearca aceasta salata delicioasa si sanatoasa!
Publicat: Joi, 17 Mai 2012, 00:00 | Actualizat: Sambata, 26 Decembrie 2020, 19:23Ingrediente pentru rețeta Spuma de sparanghel cu ceapa rosie:
- 1 lingura de unt;
- 250g de sparanghel taiat fin;
- 300ml de smantana pentru frisca;
- 200ml de lapte;
- ½ catel de usturoi, taiat felii;
- 1 mana de spanac tanar;
- 2½ foi de gelatina, inmuiate intr-o cantitate mica de apa rece;
- 1 albus.
PENTRU SALATA
- 2 felii de sunca uscata in aer liber, cum ar fi prosciutto, taiate cubulete;
- ½ ceapa rosie tocata marunt;
- 2 cepe verzi taiate fin;
- 2 linguri ulei de masline, plus extra pentru stropit;
- sucul de la o lamaie;
- 1 mana de nasturel.
Mod de preparare pentru Rețeta Spuma de sparanghel cu ceapa rosie:
1. Se topeste untul intr-o tigaie cu fundul gros. Cand face spuma, se adauga sparanghelul si se gateste 4-5 minute pana se inmoaie, dar nu isi schimba culoarea. Se muta din tigaie pe un servet de hartie pentru a se usca foarte bine. Se clateste tigaia si se toarna smantana, laptele si usturoiul. Se fierb pana amestecul scade la 350ml - se verifica aceasta prin turnarea lui intr-o cana gradata - apoi se adauga sparanghelul si se lasa in continuare la fiert pentru cateva secunde. Se ia de pe foc.
2. Se amesteca aceasta compozitie intr-un blender, impreuna cu frunzele de spanac, apoi se strecoara intr-un bol curat. Se adauga gelatina inmuiata si se amesteca pana de dizolva. Se strecoara din nou si se lasa sa se raceasca in frigider (dar nu trebuie sa se intareasca).
3. Se bate albusul spuma, apoi se adauga cu atentie amestecul din sparanghel si se asezoneaza. Se imparte crema intre patru pahare sau forme, care se dau la frigider. Pentru salata cu sunca, se amesteca toate ingredientele intr-un bol mic, in afara de nasturel, si se asezoneaza. Cand spuma s-a intarit, se scoate fiecare pahar din frigider si se pun cateva frunze de nasturel.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro