Ingredientul secret pe care să îl adaugi în compoziția de sarmale ca să iasă perfecte. Așa nu se sfărâmă și sunt mult mai aromate
Iată cum să prepari cele mai gustoase sarmale de sărbători fără ca acestea să se sfărâme! Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl cunoască înainte de a se apuca de treabă.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 21 Decembrie 2023, 10:47 | Actualizat: Joi, 21 Decembrie 2023, 14:18Mai e puțin și gospodinele vor pune sarmalele la fiert. Fiecare dintre ele își dorește o porție perfectă de sarmale. Pentru ca rezultatul să fie unul garantat, iată un secret pentru ca preparatul să nu se mai sfărâme!
Pe aceeași temăIngredientul care nu trebuie să lipsească din sarmale dacă vrei să nu se mai sfărâme
Indiferent de zonă, nu există masă fără clasicele sarmale. Gospodinele dau tot ce au mai bun pentru ca acestea să iasă perfecte atât la exterior, cât și la interior.
Și pentru că ”febra” pregătirilor culinare de Crăciun a început deja, atunci trebuie să știi un truc secret înainte de a găti rețeta de sarmale. Acest detaliu va face diferența în farfurie!
Potrivit Fanatik, secretul sarmalelor perfecte constă într-un ingredient care trebuie bine ales. Toate gospodinele știu că sarmalele nu se pot prepara fără orez, însă, nu orice fel de orez este bun pentru compoziția lor.
Pentru ca sarmalele să rămână întregi și să nu se sfărâme în oală, trebuie ales un orez cu bobul rotund. Acest tip de orez este singurul care păstrează compoziția bine închegată!
Secretul gospodinelor pentru sarmalele perfecte
Dacă vrei ca preparatul ”vedetă” al sărbătorilor să fie unul pufos, atunci trebuie să ai mare grijă la varza pe care o folosești pentru a împături compoziția de sarmale
Așadar, cu o seara înainte de a pregăti rețeta, varza se spală și se înlătură primele două straturi. Apoi, frunzele rămase se lasă la uscat pe un prosop. Pe urmă, acestea se pun în folie alimentară, se strâng foarte bine și se lasă la congelator. A doua zi, ele vor fi scoase și introduse la frigider până te apuci de gătit. Așa vor deveni mult mai moi și mai maleabile, potrivit sursei citate mai sus.
Un alt tuc pentru ca sarmalele de pe masa de Crăciun să iasă perfecte constă în cantitatea de ceapă adăugată în compoziție. Aceasta nu doar că schimbă gustul și aroma, ci și frăgezimea sarmalelor.
Din acest motiv, se recomandă trei-patru cepe și cât mai puțin orez. În acest fel, întreaga compoziție va fierbe repede și va ieși mult mai gustoasă. Dacă se respectă rețeta, rezultatul va fi unul pe măsură, iar invitații vor mai cere o porție.