- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Varza călită este pe departe cel mai îndrăgit preparat tradițional de la noi. Acest tip de mâncare nu doar că poate fi consumat în variate combinații, dar este și o alegere extrem de sățioasă.
Și deși cu toții ne-am obișnuit să primim varza călită asezonată cu mărar, se pare că acest ingredient nu este tocmai recomandat pentru buna păstrare a preparatului. Iată ce ai putea adăuga în schimb!
Citește și: Secretul pentru ciorba rădăuțeană perfectă, chiar de la femeia care a inventat-o. La ce truc apelează
Motivul pentru care să nu mai pui mărar în varza călită
Mărarul în varza călită strică preparatul mult mai repede decât în mod normal, potrivit Spynews. Din acest motiv, indicat ar fi să înlocuiești ingredientul cu chimen. Deși ambele au un gust bun, acesta din urmă potențează aroma preparatului.
Chimenul are un gust piperat și condimentat, în timp ce mărarul este ușor dulceag și delicat. Așadar, dacă vrei să diversifici aroma varzei călite, înlocuiește mărarul cu chimen și te vei îndrăgosti!
Chimenul se folosește într-o mulțime de combinații, însă merge de minune cu preparatele coapte, alături de boia dulce sau picantă, dar și de piper.
La ce ajută consumul de chimen
Chimenul nu doar că dă un gust delicios rețetelor, dar ajută și la slăbit. Potrivit Spynews, semințele de chimen au un efect antispastic, stimulează metabolismul, sunt diuretice și previn îngrășarea.
Acest ingredient ajută la ameliorarea crampelor abdominale, este bun pentru pacienții care se confruntă cu gastrita și, mai mult decât atât, stimulează producerea de enzime pancreatice.
În plus, consumul de chimen ajută persoanele care suferă de astm bronșic sau se confruntă cu astenia.