Ce mai pregătim pentru un prânz simplu și gustos: Legume și ouă coapte, cu sos de ardei copți
Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, a pregătit un deosebit prânz legume și ouă coapte.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 07 Noiembrie 2019, 12:46 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 16:58Pentru un prânz gustos și sănătos, o rețetă de legume și ouă coapte, servite cu un sos delicios de ardei copți, ce se prepară ușor și va fi pe placul tuturor!
Ingrediente pentru rețeta de legume și ouă coapte/porție:
- 150 g varza de bruxelles
- 150 g cartof dulce
- 300 g ardei capia
- 20 g unt
- 1 ou
- 50 g varză kale
- sare și piper
Mod de preparare pentru rețeta de legume și ouă coapte
Ardeii capia se coc, la fel și ouăle, pe pat de sare.
Cartoful se curăță, se toacă cuburi, se blanșază, pentru a-i intensifica culoarea apoi se trage în unt. Varza de bruxelles și varza kale se blanșează în apă cu sare, apoi se targ la tigaie cu puțin unt.
Ardeii se curăță și se blendează cu unt, puțin cartof dulce și sare, transformându-i într-un sos gustos.
Toate aceste legume coapte se servesc împreună cu ouăle coapte, curățate și sosul de ardei copți.
Gustos și sănătos!