Antena

Nu îți ies gogoșile sau prăjiturile? Se întâmplă din cauza acestor greșeli pe care le faci! 

Publicat: Marti, 27 Februarie 2018, 22:13 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:03
Galerie de imagini
De câte ori nu ne-am apucat, cu entuziasm, să preparăm gogoși sau prăjituri, iar acestea au ieșit… tari sau deloc gustoase. Și ne tot întrebăm, supărate, ce nu a mers, ce nu am făcut bine. Ei bine, se poate să nu fi respe

De câte ori nu ne-am apucat, cu entuziasm, să preparăm gogoși sau prăjituri, iar acestea au ieșit… tari sau deloc gustoase. Și ne tot întrebăm, supărate, ce nu a mers, ce nu am făcut bine. Ei bine, se poate să nu fi respectat acești pași. Dacă ai ține de cont de aceste reguli, gogoșile, sau orice alt desert, s-ar putea să-ți iasă de minune!

Nu citești întreaga rețetă înainte de a începe să faci prăjitură - Pentru a evita surprizele neplăcute, citește rețetă cap coadă înainte de a te pune pe treabă. În acest fel, experiență ta culinara va fi mai puțin stresantă și mult mai plăcută.

Pui făina direct din pungă - Dacă iei făină direct din pungă s-ar putea să folosește mai multă decât scrie în rețetă. Pentru o măsură mai exactă, folosește lingură pentru a luă făină și niveleaz-o cu lamă cuțitului. În acest fel, vei respecta exact indicațiile rețetei.

Nu folosești cântarul pentru a măsura ingredientele - Dacă vrei să faci treabă serioasă renunță la aproximările din ochi și folosești un cantar pentru a măsură ingredientele. Nicio metodă nu este mai corectă decât cântărirea ingredientelor.

Folosești bicarbonat de sodiu în loc de praf de copt (sau invers) - Nu este în regulă să-l înlocuiești pe unul cu celălalt. Pentru că bicarbonatul de sodiu are nevoie de suc de lămâie sau oțet pentru a-l stinge (cu alte cuvinte nu are aciditatea necesară pentru a lucra de unul singur și a crește prăjitura). Praful de copt are în compoziția lui bicarbonat de sodiu, dar și un agent acid și unul uscat, cum este amidonul.

Nu folosești untul la temperatura camerei așa cum este specificat în rețetă - Coptul nu se face după ureche, așa că temperatura ingredientelor este foarte importantă. Dacă uiți să scoți untul din frigider cu o oră înainte, încălzește un bol de sticlă în cuptorul cu microunde și lasă apoi untul timp de câteva minute în el. În acest fel, ingredientul se înmoaie, exact cum scrie în rețetă.

Nu pregătești tava înainte de a începe să faci prăjitura - Este esențial ca, odată ce ai terminat prăjitura să o pui imediat în tavă, astfel încât agenții de creștere (în special dacă ai folosit bicarbonat de sodiu) să-și facă treaba. Tocmai de aceea ar trebui ca tava să fie gata înainte de a te apuca de prăjitură.

Recomandari A1

Hârtia de copt nu acoperă toată tava - Una dintre cele mai importante reguli, dacă vrei să-ți iasă prăjitura, deși îți poate da mari bătăi de cap.

Când combini untul cu zahărul, faci lucrurile doar pe jumătate - Mai întâi, înainte de a le combină asigură-te că untul este la temperatură camerei. Doi, nu te opri din mixat chiar dacă cele două ingrediente au devenit omogene. Ar trebui să continui să le bați (la viteză 3-4 cu un mixer obișnuit) când amestecul a căpătat o culoare deschisă și a devenit pufos. În cazul în care freci între degete puțină compoziție și nu simți nicio granulă de zahăr, totul este gata.

Nu pui toată compoziția în tavă - Asigură-te că nu lași jumătate din ingrediente pe fundul bolului în care ai făcut compoziția. Așa că folosește spatula de silicon astfel încât să ajungă totul în tavă.

Nu pui un vârf de sare în unt - Poate că ai impresia că nu e nevoie de sare într-un desert însă lucrurile nu stă deloc așa. Sarea îmbogățește gustul așa că întotdeauna trebuie adăugată puțin pentru un plus de savoare.

Nu cerni ingredientele - În cazul unor prăjituri cernutul poate fi inutil, însă dacă în rețetă scrie că trebuie să o faci, atunci fă-o. În acest fel, se împiedică formarea cocoloașelor.

Nu preincălzești cuptorul - Este eeeextrem de important să coci prăjitura la temperatură potrivită. În cazul în care cuptorul este rece, când bagi prăjitura, ea nu se va ridica sau nu va căpăta culoarea potrivită. Așadar, preîncălzește cuptorul înainte de a face orice altceva.

Cuptorul nu este la temparatura potrivită - Chiar dacă ai preîncălzit cuporul este posibil să nu fi ajuns la temperatură potrivită. Pentru a fi sigur că bagi prăjitura exact la temperatura specificată îți poți cumpăra un termometru pentru cuptor.

Deschizi cuptorul în timp ce se coace prăjitura - De fiecare când deschizi ușă cuptorului, temperatură din interior scade. Ceea ce înseamnă că prăjitura fie nu va crește cum trebuie, fie procesul de coacere va fi încetinit.

Nu aștepți să se răcească prăjitura înainte să o decorezi - Dacă pui crema cu unt pe o prăjitura fierbinte, va începe să se topească. Așa că așteaptă să se răcească înainte de a începe să o decorezi. Spor, gospodinelor!

Sursa, buzzfeed, sfatulparintilor

Whatsapp LinkedIn
gogosi reteta cuptor temperatura prajituri ingrediente bicarbonat
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Thriller-ul captivant Scarlet Hill se vede acum în AntenaPLAY. Descoperă episodul 1. Ceea ce părea a fi un accident devine, dintr-o dată, sursa unor serii de secrete și conspirații înfiorătoare.
Stirile zilei Comuna de lângă Timişoara care vrea să concureze cu marile oraşe: 2 milioane de beculeţe luminează localitatea de sărbători. "Este ca în poveşti"
Videoclipul zilei
Citește și
Rețetă gogoși ca la mamaie acasă. Cum faci pas cu pas gogoși delicioase la tine acasă
Rețetă de gogoși dospite, preparată de chef Nicolai Tand la Super Neatza, 9 iunie 2022
Super Neatza, 9 iunie 2022. Ce rețete ne propune chef Nicolai Tand
Gogoși cu iaurt și trei sosuri de ciocolată. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 25 februarie 2022
Video recomandate
Video
Citește și
Filme de Crăciun pe care să le urmărești cu familia în 2024. Producții pe care nu trebuie să le ratezi Catine.ro
Apariția extrem de elegantă a actriței Eiza González la Red Sea Film Festival. Ținuta cu care a întors toate... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Șoferiță româncă de TIR filmată când merge în marșarier, virală pe TikTok:„Să nu mai ziceți că, vezi... Libertatea.ro
S-a semnat contractul de finanțare pentru cel mai spectaculos domeniu turistic care se construiește în Banat.... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Claudia Puican a apelat la fertilizare în vitro pentru a rămâne însărcinată. Artista și Armin Nicoară vor... Spynews.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii BZI
Gabriela Lucuțar a vorbit deschis despre înmormântarea lui Silviu Prigoană! „Dacă nu se întâmplă așa, va... BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Piftie de curcan. Rețeta unui preparat tradițional pentru sărbători HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
O specie considerată dispărută a reapărut în apele Patagoniei. Nu a mai fost văzută acolo de 100 de ani useit
Horoscopul zilei de 23 decembrie 2024. Peștii au parte de momente de liniște. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
5 zodii care au înțelepciune de vrăjitoare Jurnalul
Destinația unei călătorii solo poate fi cea mai bună versiune a ta Kudika
Rețeta originală de salată de boeuf. Se pune sau nu mazăre? Playtech
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului Redactia.ro
Cât costă trei zile de vacanţă la mare, în regim all inclusive, de Crăciun. Turiştii sunt aşteptaţi cu mese... Observator
De ce poftele alimentare cresc mult de sărbători. Ce se întâmplă în această perioadă MediCOOL
Rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb HelloTaste
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux ProSport
Orașul din România în care va ninge 6 zile la rând, începând de mâine, potrivit meteorologilor EASEWEATHER Gandul
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat... CanCan
Cum să petreci timp de calitate cu familia în vacanța de iarnă DeParinti
Justin și Hailey Bieber au fost fotografiați în aeroportul din Los Angeles. Cei doi îndrăgostiți s-au întors... ZUTV
Modelul AI care te poate proteja de recunoașterea facială, potrivit experților. Cum funcționează Chameleon UseIT
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă Hello Taste