Antena

(P) Aparatele sous vide, echipamente HoReCa pentru cele mai gustoase fripturi!

În ciuda tendințelor vegetariene și vegane apărute în bucătărie în ultimii ani, majoritatea românilor preferă în continuare carnea și preparatele pe bază de carne, iar acest lucru se regăsește și în profitul obținut de restaurantele care servesc astfel de produse.

Publicat: Joi, 13 Ianuarie 2022, 12:02 | Actualizat: Joi, 13 Ianuarie 2022, 12:07
Galerie de imagini
(P) Aparatele sous vide, echipamente HoReCa pentru cele mai gustoase fripturi!

Tocmai de aceea, una dintre principalele preocupări ale proprietarilor și administratorilor de restaurante este utilizarea unor echipamente HoReCa performante, care să permită gătirea cărnii în cele mai bune condiții, capabile să satisfacă inclusiv gusturile celor mai pretențioși clienți.

Unul dintre aceste echipamente HoReCa de ultimă generație este aparatul sous vide, care utilizează o tehnică specială de gătire. Iată principalele avantaje pe care le aduce folosirea sa într-o bucătărie profesională!

Beneficiile folosirii aparatelor sous vide

Rafinamentul în bucătărie își are, de cele mai multe ori, originea pe tărâm francez, astfel că nu este de mirare că și această tehnică este originară tot din patria celor mai buni maeștri bucătari ai lumii. Denumirea înseamnă „sub vid“ și se referă la o metodă de gătire a cărnii la temperaturi cuprinse între 20 și 99 de grade Celsius, adică mult mai mici decât cele folosite în mod obișnuit.

Unul din principalele avantaje oferite de această tehnică se referă la gătirea perfectă a produsului atât în interior, cât și în exterior, păstrând integral suculența și aromele naturale, fără niciun fel de ardere la suprafață.

Gustul este unul impecabil, iar aspectul preparatelor din carne contribuie din plin la succesul de care se bucură în rândul clienților. În plus, mâncarea astfel preparată este mai sănătoasă și mai ușor de digerat inclusiv de persoanele cu stomacul mai sensibil, ceea ce permite atragerea unui număr sporit de clienți.

Utilizarea acestor echipamente HoReCa oferă control deplin asupra timpului de preparare, în funcție de temperatura selectată. Bucătarul nu mai trebuie să stea permanent lângă carne și să aibă emoții că, dacă nu o întoarce la timp, friptura de vită riscă să devină greu de mestecat. Dimpotrivă, aparatul își va face treaba cu maximă precizie, iar în acest timp chefii pot să se ocupe de pregătirea altor feluri de mâncare.

Aparatele de gătit sous vide au o structură din oțel inox care le conferă o deosebită rezistență în timp și permite, de asemenea, o curățare în cele mai bune condiții.

Alte echipamente HoReCa necesare într-o bucătărie profesională

Unul din secretele eficienței constă în automatizarea, acolo unde este posibil, a proceselor de preparare dintr-o bucătărie profesională. În acest scop, poate fi folosită o gamă variată de echipamente, după cum urmează:

• mixere verticale, care garantează maximum de rezultate cu minimum de efort;

Recomandari A1

• mașini de tăiat și de curățat cartofi și legume, care permit obținerea oricărei forme sau grosimi dorite de maestrul bucătar;

• așa-numitele blixere, instrumente inovatoare care combină atribuțiile și calitățile unui blender de calitate cu cele ale unui mixer de ultimă generație;

• mașini de ambalat în vid, intuitiv și ușor de folosit, care pot sigila orice pungă de plastic, rapid și în condiții de siguranță deplină pentru utilizator.

Puteți găsi toate aceste echipamente HoReCa și multe altele în magazinul online Fresco.ro. Compania Fresco Expert, cu o experiență de trei decenii pe piața românească, continuă să ofere cele mai bune soluții pentru bucătăriile profesionale!

Autor: iAgency

Whatsapp LinkedIn
horeca
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Câștigătorii sezonului 10 Mireasa, Mihai și Laura, interviu exclusiv în AntenaPLAY. Vezi acum premiera Mireasa: Confesiuni | Sezonul 6.
Stirile zilei Filmul cumplitului accident de pe Drumul Morţii E85: Teodora, Constantin şi Sofia au petrecut ultimul Crăciun acasă. Veniseră din Germania special pentru asta
Videoclipul zilei
Citește și
Delia a dat lovitura în afaceri. Ea și Răzvan Munteanu au știut în ce să investească pentru a se...
(P) Ellipse Restaurant by Ramada Plaza Craiova devine prima locație gastronomică din Oltenia certificată...
De ce nu trebuie să ceri gheață pentru băuturi, atunci când mergi la restaurant sau hotel. Un fost...
„Un început frumos.” Cum a încheiat Sânziana Negru anul 2023
Video recomandate
Video
Citește și
3 zodii au parte de succes pe 26 decembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele Catine.ro
Cansu Dere reapare în mediul online mai spectaculoasă ca oricând. A pășit pe covorul roșu alături de Ibrahim... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Șoferiță româncă de TIR filmată când merge în marșarier, virală pe TikTok:„Să nu mai ziceți că, vezi... Libertatea.ro
Când s-a născut cu adevărat Iisus Hristos? Savanții dezvăluie data, care nu a fost 25 decembrie VIDEO Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Care este relația dintre Marina Dina și tatăl copiilor ei! Vedeta speră să petreacă timp cu cei mici de... Spynews.ro
Alexia Eram are planuri mari de Crăciun! Cu cine va petrece Sărbătorile de iarnă BZI
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
De ce răcești mai des iarna. Motivul la care puțini se gândesc useit
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2024. Peștii se gândesc la familia lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Curăță casa de energii negative, la final de an: Ritualul secret al preoteselor, în 5 pași, cu dafin și sare,... Jurnalul
Cum să implementezi eficient tichetul cultural în pachetul de beneficii pentru angajați Kudika
Când se servesc piftia și sarmalele la masa de Crăciun, de fapt. Ora ideală la care trebuie consumate Playtech
Ce trebuie să ai în buzunar în Ajunul Crăciunului pentru a avea noroc și împliniri Redactia.ro
Analist, despre noul Guvern: "Oamenii ăştia nu au înţeles că au primit o palmă la alegeri, iar acum au dat foc... Observator
Cum îți afectează emoțiile sănătatea. Ce efecte are starea ta mintală asupra organismului MediCOOL
Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii HelloTaste
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a... ProSport
Câte sarmale trebuie să mâncăm la o masă, de fapt. Care e porția corectă, potrivit nutriționistului Mihaela... Gandul
Singurul mall din București care este deschis și de Crăciun! Program special de sărbători CanCan
Cum să gestionezi vizitele și reuniunile de familie fără stres DeParinti
Kate Cassidy și-a făcut un tatuaj cu aripi de înger în amintirea lui Liam Payne. Fostul membru al trupei One... ZUTV
Salariile medii din Europa. Ce loc ocupă România în top UseIT
Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă Hello Taste