Pizza de casă. Rețeta foarte gustoasă din bella Italia
Venirea verii te duce cu gândul la concendiu și tânjești după o escapadă în Italia? Ei bine, îți propunem să aduci bella Italia la tine acasă preparând pizza de casă. Îți propunem o rețetă incredibil de gustoasă, ce-ți va înnebuni simțurile.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 30 Iunie 2020, 20:06 | Actualizat: Luni, 08 Mai 2023, 14:50- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Venirea verii te duce cu gândul la concendiu și tânjești după o escapadă în Italia? Ei bine, îți propunem să aduci bella Italia la tine acasă preparând pizza de casă. Îți propunem o rețetă incredibil de gustoasă, ce-ți va înnebuni simțurile.
Pizza de casă - ingrediente necesare pentru blat:
- 500 de grame de făină
- o linguriță de sare
- un cub de drojdie proaspătă
- 325 ml de apă caldă
Pizza de casă - mod de preparare:
Dizolvă drojdia în apă cu puțină sare, iar apoi prepară aluatul. Toarnă apă puțin câte puțin peste făină, până obții o pastă cremoasă, ce se dezlipește de pe degete cu ușurință. Ulterior, lasă la dospit pentru 20 de minute.
Frământă câteva minute, iar apoi formează bile. Frământă-le pe fiecare în parte, iar apoi întinde-le și prepară pizza.
Pizza bună și gustoasă servită la orice masă
Adaugă pastă de roșii amestecată cu oregano uscat și un praf de sare, după care presară mozarella proaspătă, precum și restul de toppinguri favorite. Poți alege felii de cârnat afumat picant, ciuperci și inele de ceapă ori poți opta pentru o altă combinație, precum șuncă de vită sărată, parmezan, rucola și puțin ulei de măsline.
Secrete din bucătăria lui Chef Bontea! Ce gătește acasă și ce îi place cel mai mult să mânânce!
Dacă preferi pizza Capricioasa, poți să pui un topping format din pasatta, mozarella, ou fiert (felii), ciuperci, anghinare, prosciutto crudo sau cotto (jambon).
Pune pizza la cuptor pentru 15 minute, iar apoi savureaz-o caldă, proaspăt scoasă din cuptor.