Ingrediente
- Aluat:
- 150 apă caldă
- 50 ml ulei de măsline
- 7 g drojdie uscată sau 20 g drojdie proaspată
- 350-400 g făină
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- Pentru topping:
- 150 g salam crud-uscat
- 50 g măsline
- 250 g ciuperci
- 1 ardei iute
- 200 g mozzarella
- ketchup
- piper
Mod de preparare
De ce să comandăm mereu pizza de la diverse pizzerii, când putem să o preparăm rapid acasă cu ingredientele care ne plac? Iată o rețetă simplă de pizza, pe care o putem servi la orice masă din zi.
Amestecăm făina cu drojdia uscată și turnăm in fir subțire apa caldă în care am dizolvat sarea și zahărul, dar și uleiul și frământăm un aluat compact pe care îl lăsăm la dospit 20-30 de minute.
Dacă folosim drojdie proaspătă, o lichefiem împreună cu zahărul și puțină apă caldă, apoi adăugăm puțina făină și o lăsăm la crescut, ulterior amestecând-o cu restul de făină, apă caldă și ulei.
Întindem apoi aluatul în foaie subțire într-o formă de pizza și îl ungem cu ketchup, apoi așezăm ingredientele feliate, deasupra și presărăm piper ras.
Dacă folosim ciuperci proaspete, le feliem și le tragem ușor la tigaie în puțin unt aromatizat cu un cațel de usturoi.
Deasupra presărăm mozzarela rasă și coacem pizza la 180 de grade pentru 20-25 minute.
Servim pizza cu ketchup de care ne place.
Simplă si delicioasă!
Zahărul este opțional,dar ajută drojdia să lucreze mai rapid.
Mic dejun cu sanatate... Pui cu lămâie și stafide la cuptor....