Rețeta ciudată de căpșuni cu mămăligă și smântână. De ce oamenii adoră acest fel de mâncare
Rețeta din Bucovina care a făcut furori pe internet! Iată cum se prepară căpșunile cu mămăligă și smântână și ce spun internauții despre această delicatesă!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 21 Mai 2024, 10:35 | Actualizat: Luni, 11 Noiembrie 2024, 12:40- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Arta culinară diin România continuă să surprindă!
Deși în Bucovina preparatul este extrem de cunoscut, recent un videoclip postat pe Tik Tok i-a impresionat pe românii de pretutindeni care nu au auzit niciodată despre acest fel de mâncare.
Pe aceeași temăIată cum să prepari căpșuni cu mămăligă și smântână și de ce bucovinenii iubesc această delicatesă!
Reteța ciudată de căpșuni cu mămăligă și smântână
Majoritatea gospodinelor sunt obișnuite să facă dulceață și gem din căpșunile atât de iubite de toată lumea, însă o bucătăreasă din Bucovina le-a uimit atunci când a asortat fructele cu ... mămăliga și cu smântâna în aceeași farfurie!
Rețeta este extrem de simplă, încât chiar și cei care nu se pricep deloc în acest domeniu o pot face acasă fără prea mult efort.
Deși pare extrem de ciudat să mănânci fructe cu mămăligă și smântână, mai ales, gătite împreună, trebuie să știi că gustul este chiar delicios și merită să îi dai o șansă acestui preparat.
Iată de ce ai nevoie!
Ingrediente
- căpșuni proaspete și coapte
- mămăligă
- smântână cu un procent de grăsime mare de preferat
- miere sau zahăr în funcție de preferință
- opțional frișcă
- sare după gust
Mod de preparare
Primul pas este de a tăia căpșunile în două bucăți într-un bol, peste care se adaugă miere sau zahar în funcție de preferință și după gust.
Căpșunile se zdrobesc cu furculița până când își lasă sucul și aroma, dar fără a le transforma în pastă.
Se adaugă o lingură mare sau chiar două în funcție de cantitatea de căpșuni aleasă și se amestecă.
Următorul pas este de a face mămăliga, iar după ce este gata se adaugă alături de o porție de căpșuni cu smântână într-o farfurie, iar preparatul este pregătit de savurat.
Poftă bună!
Pe aceeași temă@anytacooking Căpșuni cu smântână,miere și mamaliga,o idee delicioasa! Tu ai mâncat vreodată asa? #capsuni #mamliga #capsunicumamaliga #capsunicusmantana #tiktok #viral #retete #retetesimple #reteterapide #ideideretete #reteteanyta #reteteanytacooking ♬ sunet original - Anyta Cooking
În secțiunea de comentarii au apărut mai multe reacții, internauții împărțindu-se în două tabere.
„Și treaba asta ar trebui să fie desert sau mâncare?😂”
„îmi plac și căpșunile și mămăliga dar nu au ce căuta împreună. N-am să mănânc niciodată așa amestecătură”
„” au spus cei care nu au auzit niciodată de această rețetă.
În același timp, cei din zona Bucovinei au ținut să menționeze că este chiar un preparat gustos ce merită încercat:
„în Bucovina așa se mănâncă capșuni cei care spun că nici nu ar gusta, îi sfătuiesc să încerce...”
„woww noi la Bucovina numai așa le mâncam în copilărie cu zahăr și smântână și mămăligă”
„Sunt cele mai bune. Extraordinare, ceea ce înseamnă că ești din Ardeal”.