Rețetă ciulama de ciuperci de post. Trucul gospodinelor pentru a ieși cremoasă
Dacă vrei să îți delectezi papilele gustative cu un preparat extrem de delicios și care să fie și de post, îți prezentăm o rețetă de ciulama de ciuperci îngroșată cu făină, care merge perfect cu o porție fierbinte de mămăligă.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 15 Octombrie 2024, 11:32 | Actualizat: Marti, 15 Octombrie 2024, 11:57- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ciulamaua de ciuperci este una dintre mâncărurile pe care orice gospodină le-a preparat cel puțin o dată. Este rețeta perfectă pentru această perioadă. Se prepară rapid și ușor și pe deasupra este și delicioasă. Iată mai jos de ce ingrediente ai nevoie!
Pe aceeași temăRețeta pas cu pas pentru ciulamaua de ciuperci de post
Ingrediente:
- 1 kg ciuperci
- 1-2 cepe medii
- 3-4 căței de usturoi
- 2-3 linguri de făină
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 legătură de pătrunjel verde tocat
- sare după gust
- piper măcinat, după gust
- boia de ardei dulce, după gust
Mod de preparare:
Pentru început, curățăm și spălăm bine ceapa, după care o tocăm mărunt. În uleiul încins, călim ceapa până ce se înmoaie, circa trei-patru minute, fără să o rumenim.
Dacă folosim ciuperci proaspete, le curățăm de pieliță (ciupercile champignons), le spălăm bine cu apă și le punem la scurs, într-o sită. Pe urmă, tăiem ciupercile, inclusiv codițele, în funcție de forma dorită. Dacă ciupercile nu sunt prea mari, putem să le lăsăm întregi.
După ce le-am tăiat, punem ciupercile peste ceapă, amestecăm bine și lăsăm să se călească împreună, în suc propriu, la foc mic, circa 10-15 minute, acoperite cu un capac. La nevoie putem adăuga și puțină apă, dar nu multă deoarece ciupercile mai lasă și ele apă la gătit.
Între timp, punem făina într-o cană, turnăm treptat apă și amestecăm până ce capătă textura unei smântâni mai subțire. Se poate folosi și mixerul. Se toarnă apoi această „îngroșeala” peste ciuperci, amestecăm bine și lăsăm să fiarbă până ce sosul se îngroașă, nu mai mult de cinci minute. La nevoie, se mai poate subţia cu apă.
Se oprește focul, se condimentează cu sare, piper și boia de ardei, după gust. Tot acum se pune usturoiul pisat și pătrunjel verde tocat mărunt și se amestecă. Ciulamaua se poate servi alături de mămăliguță caldă. Poftă bună!