Rețetă de compot de pere cu scorțișoară. Redescoperă gusutul copilăriei
Conservă perele de toamnă într-o gustare delicioasă. Compotul de pere cu scorțișoară este pe gustul tuturor.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 23 Octombrie 2024, 13:18 | Actualizat: Miercuri, 23 Octombrie 2024, 13:19Compotul este unul dintre deserturile copilăriei. Toamna, pe lângă dulceață, magiun sau marmeladă, se pregăteas și compotul. Cu o varietate mare de fructe, compotul îndulcea mesele în sezonul rece.
Pe aceeași temăRețetă de compot de pere cu scorțișoară. Redescoperă gusutul copilăriei
Perele sunt printre fructele la mare căutare în această perioadă. Ele ajung și în compot de multe ori.
Compotul este o metodă extrem de bună pentru conservarea fructelor. În acest mod, te poți bucura de o varietate de fructe chiar și peste iarnă și chiar primăvară.
Pe aceeași temăAceastă rețetă de compot de pere cu scorțișoară este delicioasă și, cu siguranță, te va transpune în copilărie. Totodată, are mai beneficii pentru sănătate.
Ingrediente
- pere tari
- 2 bețe de scorțișoară
- 2 steluțe de anason
- 500 de grame de zahăr (opțional)
- 1-2 cuișoare
- 2 litri de apă.
Pe aceeași temăMod de preparare
Se pune apa la fiert și se adaugă zahărul. Se lasă totul pe foc până ce se dizolvă zahărul. După care se adaugă steluțele de anason, cuișoarele și scorțișoara. Se lasă această compoziție la fiert timp de 10 minute, după care se oprește focul și e lasă totul la răcit.
Pe aceeași temăÎntre timp se spală perele și se pun întregi în borcane, care se așază într-o oală.
Lichidul obținut se toarnă peste fructe, după care se acoperă borcanele cu capace. În oala respectivă se toarnă apă, astfel încât să acopere trei sferturi din borcane.
Pe aceeași temăOala se pune la fiert pentru aproximativ 30 de minute. După care borcanele se scot și se lasă la răcit, cu capacul în jos. Se pot acoperi cu o pătură sau un prosop curat.
După ce s-au răcit complet, se depozitează în cămară sau în beci, unde să nu fie atinse de razele soarelui.
Pe aceeași temăBeneficiile compotului de pere
Conform unei surse, compotul de pere este bogat în vitamina C, K și potasiu; aceste fiind esențiale pentru sănătatea organismlui.
Perele sunt o sursă de fibre, astfel că susțin digestia și previn constipația.
Pe aceeași temăTotodată, compotul de pere ajută la hidratare și dă senzația de sațietate. Dacă este preparat fără cele 500 de grame de zahăr, compotul este ideal pentru cei care doresc să-și controleze nivelul glicemiei.