Rețetă de desert la rece cu fructe și cremă de brânză
Pentru ațunci când ai poftă de un desert, dar nu vrei să deschizi cuptorul, ideea lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani de a pregăti un desert la rece cu fructe și cremă de brânză este mai mult decât perfectă.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 11 Septembrie 2020, 12:02 | Actualizat: Vineri, 11 Septembrie 2020, 14:04Pentru ațunci când ai poftă de un desert, dar nu vrei să deschizi cuptorul, ideea lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani de a pregăti un desert la rece cu fructe și cremă de brânză este mai mult decât perfectă.
Ingrediente pentru Rețetă de desert la rece cu fructe și cremă de brânză:
- 250 gr mascarpone
- 250 gr ricotta
- 2-3 linguri de zahăr pudră
- frunze de busuioc mentolat
- 1 praf de sare
- coajă de lămâie
- 150 gr mure
- 150 gr zmeură
- crumble de biscuiți cu cacao
Rețetă de desert la rece cu fructe și cremă de brânză - Preparare
Rețeta de desert la rece este pe cât se simplu și rapid de preparat, pe atât de gustoasă și de efect.
Nu trebuie decât să amestecăm cele două tipuri de brânză cu zahărul pudră, coaja răzuită de lămâie și câteva frunze de busuioc. Le amestecăm cu ajutorul unui mixer, pentru a obține o compoziție cremoasă.
Nu uităm să adăugăm și un praf de sare care va accentua gustul desertului.
Pe aceeași temăPutem asambla desertul pe farfurii, sau în cupe/pahare de sticlă.
Adăugăm cele două tipuri de fructe și un crumble de biscuiți, de preferință cu cacao și lăsăm imaginația să se joace dându-i forma care ne place.
Simplu, rapid și delicios, cu puține ingrediente, ne putem satisface pofta de dulce, în orice moment al zilei.