Rețetă de Orez cu lapte cremos și delicios, cu sos din fructe de pădure și nuci caramelizate
Chef Munti, bucătarul de la Star Matinal, a pregătit un preparat care conţine lapte, orez, dar și alte dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Orez cu lapte cu sos de fructe de pădure".
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 24 Ianuarie 2020, 19:53 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:13- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Un desert tradițional, dar reinventat, demn de a-l servi într-o zi de sărbătoare.
Orezul cu lapte va ieși cremos, iar în combinație cu un sos din fructe de pădure va fi de-a dreptul delicios.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Orez cu lapte cremos și delicios, cu sos din fructe de pădure și nuci caramelizate:
- 500 gr orez
- 150 gr zahăr
- 2 l lapte
- 1 l smântână lichidă
- 2 batoane de scorțișoară
- 2 sticluțe esență de vanilie
- 2 lime
- 2 lămâi
- coajă de lămâie, portocale și lime
- sare
- zahăr vanilinat
- Pentru sos:
- 1 kg fructe de pădure
- 200 gr zahăr
- anason stelat
- Pentru kranz de nuci:
- 200 gr miez de nucă
- 150 gr zahăr
Cum se prepară Rețetă de Orez cu lapte cremos și delicios, cu sos din fructe de pădure și nuci caramelizate.
Punem orezul la fiert în apă cât să fie ușor acoperit. Punem și laptele la fiert , iar când orezul absoarbe toată apa, adăugăm treptat laptele și îl lăsăm să fiarbă până se hidratează și absoarbe laptele. Adăugăm puțină sare și zahărul, batoanele de scorțișoară și coaja rasă de citrice, smântâna lichidă încălzită și mai lăsăm orezul să fiarbă puțin, apoi îl dăm la cuptor și îl lăsăm să se caramelizeze ușor.
- Vedeți și RețetaTartă de orez cu lapte.
Între timp, pregătim pe foc un sos din fructele de pădure cu zahăr și anason stelat, pe care îl blendăm și îl trecem prin sită.
Caramelizăm 200 gr de zahăr, iar nucile le tragem ușor la tigaie, apoi le amestecăm cu zahărul caramelizat. Le întindem pe o hârtie de copt și le lăsăm să se răcească.
Servim orezul cu lapte glazurat cu sos din fructe de pădure și decorat cu kranz de nuci.