Reteta de post a zilei: Cartofi la cuptor cu arpagic si rozmarin
Cartofii - un ingredient atat de popular si gustos ce poate fi folosit in supe, salate sau ca garnitura. Incearca aceasta reteta simpla si aromata, ideala in zilele de post.
Publicat: Vineri, 23 Martie 2012, 00:00 | Actualizat: Joi, 28 Ianuarie 2021, 18:34- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru reteta de post Cartofi la cuptor cu arpagic si rozmarin:
un kilogram de cartofi mici
6 linguri ulei de masline
2 manunchiuri de rozmarin verde
150 de grame de arpagic
doi catei de usturoi feliati
sare si piper
Mod de preparare pentru reteta de post Cartofi la cuptor cu arpagic si rozmarin:
1. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade / treapta 6. Curata si taie fiecare cartof in 8 fasii groase. Pune-i la fiert in apa cu sare. Cand apa da in clocot, da focul mai mic si fierbe pentru 5 minute.
2. Scurge-i apa si pune-i intr-o tava in care ai pus ulei incins. Peste ei adauga rozmarinul tocat marunt. Da apoi la cuptor pentru 35 de minute, invartindu-i dupa 15 minute pe partea cealalta. Pune apoi arpagicul si usturoiul in tava, sareaza si pipereaza si mai lasa la copt timp de 15 minute.
Se servesc fierbinti.
Pofta buna!
Foto: seasaltwithfood.com