Rețetă de post. Spaghete cu ton și sos de roșii
Dat fiind faptul ca ne aflam in apropiarea postlui Sfintilor Petru si Pavel, iar aceasta perioada are numeroase zile cu dezlegare la paste, ne-am gandit sa va propunem o reteta de spaghete cu ton ideala pentru aceste zile dar nu numai.
Publicat: Marti, 19 Iunie 2018, 13:50 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:50Dat fiind faptul că ne aflăm în postlui Sfinților Petru și Pavel, iar această perioadă are numeroase zile cu dezlegare la paște, ne-am gândit să vă propunem o rețetă de spaghete cu ton ideală pentru aceste zile dar nu numai.
Indregiente necesare:
- 200 g spaghete subţiri
- 2 conserve ton în suc propriu
- sare
- piper
- 1 ceapă roşie
- 1 cutie roşii în bulion
- 2 linguri ulei măsline
- 1-2 căţei de usturoi
- cimbru verde sau uscat
- busuioc verde
Mod de preparare:
Într-o tigaie se pun cele două linguri de ulei de măsline și se lasă puțin la încălzit. Peste uleiul din tigaie se adaugă usturoiul zdrobit și ceapa tăiată solzișori. După ce cepa și usturoiul s-au rumenit foarte puțin, adăgați tonul din conseve și lăsați puțin să scadă. După circa 2-4 minute la foc mediu adăugați conținutul cutiei de roșii în bulion și mai lăsați puțin să fiarbă.
În timp ce prepatați sosul, puneți la fiert pastele conform instrucșiunilor de pe ambalaj și adăugați puțin ulei și sare. Înainte cu un minut ca pastele să fie gata le scurgeți, le puneți iar în oala în care au fiert și adăugați sosul preparat. Lăsați mâncarea pe foc un minut, timp în care amestacați sosul cu pastele și adăugați sarea, piperul, cimbrul și busuiocul verde. Pentru ornare puteți folosi câteva frunze de busuioc verde.
Poftă bună!