Reteta de primavara: Salata cu frunze tinere de spanac si sunca
Primavara este sezonul salatelor. Introdu-le in regimul tau zilnic, daca vrei sa ai un organism sanatos si o silueta de invidiat!
Publicat: Luni, 23 Aprilie 2012, 00:00 | Actualizat: Joi, 17 Decembrie 2020, 18:07Ingrediente pentru reteta Salata cu frunze tinere de spanac si sunca:
- 140g de fasole verde fina;
- 4 linguri ulei de floarea-soarelui;
- 6 felii de sunca afumata, taiata marunt;
- 2 felii subtiri de paine alba fara coaja, taiate cubulete;
- 200g de ciuperci, feliate;
- 250g de frunze tinere de spanac;
- 1 avocado, injumatatit si feliat.
PENTRU SOS
- un catel mic de usturoi, zdrobit;
- o lingura de mustar boabe;
- o lingura otet de vin rosu;
- 3 linguri ulei de floarea-soarelui.
Mod de preparare pentru reteta Salata cu frunze tinere de spanac si sunca:
1. Se amesteca ingredientele pentru sos cu o lingura de apa si se condimenteaza cu sare si piper. Se fierbe fasolea 3 minute pana se inmoaie, se da sub un jet de apa rece, apoi se scurge.
2. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se frige sunca aprox. 4 minute pana devine crocanta. Se scoate cu ajutorul unei spumiere intr-un castron mare de salata. Se prajesc in acelasi ulei cubuletele de paine pana se rumenesc, dupa care se rastoarna in bol peste sunca. Se mai adauga in tigaie un strop de ulei, se calesc ciupercile usor, atat cat sa se inmoaie un pic si se reduce flacara. Cand ciupercile sunt fripte un pic, se scot si se adauga in bol, impreuna cu fasolea si avacadoul. Inainte de a servi, se adauga spanacul si sosul si se amesteca bine pana se omogenizeaza.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro