Rețetă delicioasă de tort cu caramel sărat
Cu patru foi de pandișpan cu cacao, cu cremă de mascarpone și o excelentă cremă de caramel sărat, nu poate fi decât un tort extrem de delicios și spectaculos.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 14 Septembrie 2020, 12:05 | Actualizat: Luni, 14 Septembrie 2020, 19:22- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cu patru foi de pandișpan cu cacao, cu cremă de mascarpone și o excelentă cremă de caramel sărat, nu poate fi decât un tort extrem de delicios și spectaculos.
Este un tort mare, demn de orice sărbătoare, sau pentru răsfățul de weekend în famile, pe care ni-l propune Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani.
Iar un aspect important este acela că foile de tort nu conțin făină, doar ouă, zahăr și cacao.
Rețetă delicioasă de tort cu caramel sărat - Ingrediente:
- Pentru foi:
- 10 ouă
- 250 gr zahăr
- 100 gr cacao
- un praf de sare
- Pentru crema de mascarpone:
- 250 gr mascarpone
- 250 gr frișcă naturală
- un praf de sare
- Pentru crema de caramel sărat:
- 250 gr zahăr
- 150 ml apă
- 400 ml frișcă lichidă
- 250 gr unt
- 1 linguriță de sare
Rețetă delicioasă de tort cu caramel sărat - Preparare
Începem cu foile pentru blat, patru foi cu cacao fără făină.
Separăm albușurile de gălbenusuri.
Albușurile se se bat spumă presărate cu sare, apoi se adaugă, treptat, 125 gr de zahăr. Gălbenușurile se amestecă cu un praf de sare și 125 gr de zahăr. Se îmbină cele două compoziții și se încorporează cacaua.
Într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt se întinde o foaie din compoziția pentru foi de tort în grosime de 1 cm. Vor rezulta astfel patru foi care se coc pentru 15 minute, la 190 de grade. Foile se lasă la răcit, apoi se decupează cu inelul de la forma de tort de 24 cm.
Pentru crema de mascarpone, se spumează mascarponele cu zahărul și un praf de sare, apoi se amestecă cu frișca bătută.
Pentru crema de caramel sărat, se caramelizează zahărul împreună cu apa până capătă culoarea chihlimbarului, Se adaugă smântâna lichidă și se amestecă bine până se omogenizează, apoi se adaugă untul tăiat în bucăți mici și din nou se amestecă până se omogenizează crema. la final se adaugă sarea, după gust.
Se lasă crema de caramel sărat să se răcească bine, înainte de a asambla deliciosul tort cu caramel sărat.
Pe aceeași temăTortul se va asambla în interiorul formei circulare cu care decupăm foile.
Așezăm prima foaie de cacao la bază și întindem peste ea 1/4 din crema caramel, apoi 1/4 din crema de mascarpone. Urmează a doua foaie cu cacao, iar caramel, mascarpone și tot așa, rezultând patru straturi uniforme de foi cu delicioasele creme deasupra.
Din resturile de foi rămase după decupare, realizăm mici cubulețe cu care decorăm deliciosul tort cu caramel sărat, deasupra.
Va ieși un tort extrem de delicios și aspectuos, pe care îl vom da la rece pentru cel puțin 2 ore înainte de a-l secționa, pentru a se putea așeza bine și frumos straturile.
Spor și poftă bună!