Reteta delicioasa: Tocanita irlandeza de vita
Daca te-ai saturat de tocanita clasica, poti incerca aceasta varianta irlandeza extrem de aromata!
Publicat: Luni, 19 Martie 2012, 00:00 | Actualizat: Luni, 25 Ianuarie 2021, 17:04Ingrediente pentru reteta Tocanita irlandeza de vita:
- ¼ cana ulei de masline;
- 600g carne de vita taiata cubulete;
- 6 catei de usturoi zdrobiti;
- 6 cani de supa de vita;
- 1 cana de bere Guinness;
- 1 cana de vin rosu;
- 2 linguri pasta de tomate;
- 1 lingura de zahar;
- 1 lingura de cimbru uscat;
- 1 lingura de sos Worcestershire;
- 2 frunze de dafin;
- 2 linguri unt;
- 1 kg cartofi rosii, curatati si taiati cubulete;
- 1 ceapa mare taiata marunt;
- 2 cani de morcovi curatati si taiati rondele;
- sare si piper;
- 2 linguri de patrunjel proaspat taiat marunt.
Mod de preparare pentru reteta Tocanita irlandeza de vita:
1. Incingeti uleiul intr-o cratita mare. Adaugati carnea si amestecati aproximativ 5 minute pana se rumeneste pe toate partile. Adaugati usturoiul si mai lasati 1 minut. Adaugati supa de vita, Guinness, vinul rosu, pasta de tomate, zaharul, cimbrul, sosul Worchestershire si foile de dafin si amestecati pana la omogenizare. Aduceti compozitia la punctul de fierbere. Reduceti focul, apoi acoperiti cu un capac si lasati aproximativ 1 ora, amestecand din cand in cand.
2. In paralel topiti untul intr-o tigaie mare la foc mediu. Adaugati cartofii, ceapa si morcovii. Rumeniti legumele pana devin aurii, aproximativ 20 de minute. Luati de pe foc si puneti deoparte pana cand carnea si restul ingredientelor au fiert 1 ora.
3. Adaugati legumele in cratita cu carne. Lasati amestecul inca 40 de minute pana cand carnea si legumele devin moi. Indepartati foile de dafin. Inclinati cratita si indepartati grasimea. Se adauga sare si piper dupa gust si se serveste adaugand in farfurie frunze proaspete de patrunjel taiate marunt.
Pofta buna!
FOTO: goodfood.ro