Rețeta inedită de șnițele de post a Paulei Seling. E foarte simplă și ai nevoie de doar trei ingrediente!
Paula Seling a postat pe canalul său de Youtube o rețetă de „șnițele de post”, care a devenit, în scurt timp, virală. Iată preparatul pe care trebuie să îl încerci măcar o dată!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 29 Martie 2024, 12:40 | Actualizat: Vineri, 29 Martie 2024, 13:41- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru că a început perioada postului de Paște, cel mai lung și mai greu din anul calendaristic, multe persoane se întreabă deja ce mâncare să mai gătească. Ei bine, Paula Seling le sare în ajutor cu o rețetă inedită de „șnitele de post”, așa cum o numește ea. Preparatul merită încercat măcar o dată, mai ales că este gata în timp record!
Pe aceeași temăRețeta pas cu pas de „șnițele de post” a Paulei Seling | VIDEO
Rețeta de șnițele de post propusă de Paula Seling are la bază ciupercile Pleurotus. Artista este vegană, astfel că a reușit să își construiască un meniu solid în ultimii ani.
Pentru prepararea acestor „șnițele”, ai nevoie de ciuperci Pleurotus, făină și lapte de migdale, având în vedere că vorbim despre un preparat de post. Pentru un gust aromat, nu trebuie uitat de condimente pe măsură: boia, piper, pătrunjel proaspăt, dar și usturoi.
„Este un preparat de post foarte gustos, iar eu vi-l recomand. Începem prin a asezona ciupercile, după care le lăsăm puțin marinat. Le dăm cu sare, piper, boia cât să prindă culoare și gust, puneți cu încredere și usturoiul, pentru că este foarte sănătos. După ce le-am pus aceste ingrediente, le aranjăm și le lăsăm la marinat în frigider câteva ore. Până se odihnesc ciupercile, pregătim învelișul lor, care se face din lapte de migdale cu făină și batem bine până se omogenizează. Batem până când compoziția devine mai groasă, de consistența smântânii de băut, a iaurtului. Punem condimente: boia, piper, usturoiul, pătrunjel proaspăt.”, a spus Paula Seling pe canalul său de Youtube, citată de Revista Viva.
În ceea ce privește modul lor de pregătire, Paula Seling recomandă ca ciupercile să stea la marinat, în frigider. Pe urmă, acestea se scot, se trec prin făină, lapte și, din nou, făină, la fel ca în cazul șnițelelor clasice. Apoi, ciupercile, astfel pregătite, se pun în tigaia cu ulei încins și se rumenesc bine pe ambele părți. La final, preparatul se lasă pe un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei.
„Am scos ciupercile de la marinat, nu punem prea mult ulei în tigaie. Ciupercile le luăm de cotor, le plimbăm prin făină, după care le dăm prin compoziția cu lapte și le punem frumos în tigaie. Le întoarcem când vedem că s-au rumenit ca orice șnițele și așteptăm să se coacă. O să le pun pe un șervețel, unde să se absoarbă tot uleiul.”, a continuat artista, potrivit sursei citate mai sus.
Pe aceeași temăCu ce poți să servești rețeta de „șnițele de post” a Paulei Seling
Paula Seling a ales să combine „șnițelele de post” cu o salată verde cu roșii și castraveți. Desigur, ele pot fi consumate și cu orez sau alte garnituri, după bunul plac.
„Aceasta e rețeta de șnițele de post! Cât timp s-au scurs ele de ulei, am făcut o salată rapidă cu roșii, castraveți, ceapă, usturoi și ardei iute, pentru că mie îmi place. Le punem pe toate pe o farfurie, voi vă puteți face și orez, eu nu consider că e neapărat garnitură.”, a adăugat Paula Seling, citată de Revista Viva.