Reteta: Lipii cu somon si maioneza
O gustare delicioasa, perfecta pentru un party sau o reuniune cu prietenii. Usor de preparat si digerat, lipia cu somon si maioneza (o cantitate minimala, de gust!) nu se departeaza foarte mult de categoria mancarurilor sanatoase!
Publicat: Joi, 01 Septembrie 2011, 00:00 | Actualizat: Sambata, 12 Decembrie 2020, 19:11- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru reteta Lipii cu somon si maioneza:
Umplutura:
- 24 felii de somon afumat
- 6 oua fierte tari, racite, curatate de coaja si taiate in felii
- 200g frunze de baby spanac
- 12 lipii mari
Maioneza cu mustar:
- 200g de maioneza light
- 6 linguri de mustar Dijon
- 1 ceapa mica rosie, taiata foarte fin
Mod de preparare pentru reteta Lipii cu somon si maioneza:
1. Se amesteca maioneza cu mustarul, se imparte in doua boluri mici, apoi se adauga ceapa intr-unul dintre boluri.
2. Se unge fiecare lipie cu maioneza cu ceapa, se adauga cate doua felii de somon, cateva felii de ou si cate o mana generoasa de spanac.
3. Se infasoara strans. Se pot face cu cateva ore inainte si se pastreaza la frigider acoperite. Pentru servit, se taie fiecare rulou pe diagonala in cate doua bucati. Se serveste cu extra maioneza cu mustar.
Poftă bună!
Citeste si alte retete si articole interesante numai pe Good Food!
Foto: www.delectablefeasts.com