Reteta: Oua Benedict cu somon afumat
Aceasta reteta poate fi preparata ca aperitiv sau gustare intre mese.
Publicat: Luni, 21 Mai 2012, 00:00 | Actualizat: Duminica, 27 Decembrie 2020, 16:25- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru reteta Oua Benedict cu somon afumat:
- 1 lingura de otet de vin alb;
- 4 oua cat mai proaspete;
- 300g de spanac;
- 25g de unt, pentru prajit si uns;
- 2 chifle, taiate in doua;
- 4 felii de somon afumat, de cea mai buna calitate.
PENTRU SOSUL OLANDEZ
- 2 galbenusuri de ou;
- 140g de unt topit;
- zeama de la o jumatate de lamaie;
- un praf de pudra de cayenne.
Mod de preparare pentru reteta Oua Benedict cu somon afumat:
1. Pentru sosul olandez, se bat intr-un bol la bain-marie galbenusurile cu 2 linguri de apa fierbinte. Se adauga treptat untul topit (exceptie facand restul laptos de unt care ramane pe fund) pana se omogenizeaza. Se adauga zeama de lamaie si se asezoneaza cu piper si sare dupa gust, apoi se da deoparte.
2. Se pun apa si otetul la fiert intr-o oala nu foarte adanca si nu se adauga sare decat dupa ce dau in clocot; se adauga ouale in apa si se fierb pentru 2 minute. Se scot cu o spumiera si se racoresc in apa rece.
3. Se caleste intr-un wok spanacul cu un cub de unt pana se inmoaie, se scurge si se condimenteaza.
4. Se incinge gratarul aragazului. Se asaza chiflele pe o tava, cu partea taiata in sus si se lasa la cuptor pana se rumenesc. Se scot, se dau cu unt si se acopera cu bucati de somon afumat. Se acopera in mod egal cu spanac, avand grija sa se lase o adancitura pentru ou. Ouale se stropesc cu un sfert din cantitatea de sos si se asaza din nou in cuptor aprox. un minut pana se rumenesc. Se servesc calde.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro