Rețeta pentru ciorbă țărănească. Cum să o prepari pentru cel mai bun gust
Indiferent de locul în care este servită, ciorba țărănească este un preparat perfect pentru gusturile tuturor pofticioșilor. Iată cum poți face una dintre cele mai gustoase ciorbe țărănești ținând cont de sfatul gospodinelor din Ardeal.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 31 Ianuarie 2024, 14:33 | Actualizat: Miercuri, 31 Ianuarie 2024, 16:01În România au apărut de-a lungul timpului o multitudine de rețete pentru ciorbă țărănească, ținând cont de gospodinele care știu întotdeauna cum să adapteze gustul în funcție de preferințele fiecărui membru din familie.
Pe aceeași temăPentru că ciorba poate fi interpretată în sute de feluri și reprezintă un fel principal în alimentația românilor, aceasta este unul dintre preparatele care se regăsește aproape zilnic în casele oamenilor.
Rețeta pentru ciorbă țărănească
Dacă ești în căutarea unei ciorbe simple și rapid de preparat, dar care să îți amintească de preparatele tradiționale, îți prezentăm rețeta de ciorbă țărănească a ardelencelor click.ro.
Înainte de a te apuca de gătit, trebuie să știi că rețeta nu implică foarte multe ingrediente și nici foarte multă pricepere. Ingredientele pe care cu toții le consumăm de obicei sunt absolut suficiente pentru o rețetă savuroasă. Iată cum poți să o prepari, fără să depui foarte mult efort.
Ingrediente:
- 600 de grame de costiță de porc
- o rădăcină de pătrunjel
- doi morcovi
- o țelină
- un ardei gras
- 100 de grame de mazăre proaspătă
- 200 de grame de fasole verde proaspătă
- doi cartofi
- cinci roșii
- o ceapă potrivită
- 500 ml de borș proaspăt sau un plic de borș
- 2 sau 3 linguri de ulei în funcție de preferință
- o legătură de leuștean proaspăt
- sare după gust
Mod de preparare:
După ce s-au ales toate ingredientele, se taie costițele în bucățele și se pun la fiert într-un vas în care se pun 4 litri de apă și o lingură de sare. În timp ce costițele se fierb la foc mic, zarzavatul se va toca în formă de cubulețe sau se va trece prin răzătoare.
Ceapa se toacă mărunt și se călește apoi cu zarzavatul în ulei timp de 2 sau 3 minute. Imediat după ce s-au călit, acestea se pun în oală împreună cu mazărea și cu fasolea.
După ce carnea și zarzavatul împreună cu mazărea și fasolea au stat la fiert, se adaugă și cartofii și ardeiul gras, care, de asemenea, se toacă sub formă de cubulețe mici.
Roșiile se decojesc și se taie fie în formă de cubulețe, fie în felii subțiri. Fierberea continuă până când cubulețele de cartofi se înmoaie, iar dacă este cazul, se va mai adăuga apă fierbinte.
În tot acest timp, borșul este cel care trebuie pregătit, ținând cont de eliminarea spumei. După ce este gata, se adaugă în oala cu restul preparatelor.
După ce clocotește de câteva ori, se adaugă din nou sare în funcție de gust. După câteva minute se oprește focul și se adaugă leuștean și se acoperă vasul cu un capac.
În funcție de dorința fiecăruia, ciorba este gata de savurat cu ardei iute sau smântână.
Pe aceeași temă