Rețeta pentru o budincă de dovleac perfectă. Ce ingredient minune îi oferă gustul autentic
Budinca de dovleac este desertul vedetă al sezonului! Iată ce ingrediente sunt necesare și cât de simplu se prepară!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 05 Noiembrie 2024, 16:44 | Actualizat: Marti, 05 Noiembrie 2024, 17:41Budinca de dovleac este un preparat adorat atât de cei mici, cât și de cei mari.
Textura moale și aromată a dovleacului copt este un deliciu pentru papilele gustative, iar atunci când leguma este combinată cu brânzică dulce, totul pare să fie rupt dintr-un basm.
Pe aceeași temăIată cum să prepari chiar la tine acasă budinca de dovleac cu brânzică dulce și iaurt grecesc!
Rețeta pentru o budincă de dovleac perfectă
De-a lungul timpului au apărut zeci de rețete pentru budinca de dovleac plăcintar, însă la baza fiecăruia stau aproape aceleași ingrediente.
Fiecare gospodină personalizează rețeta în funcție de preferințe, gusturi, dar și de felul în care au obținut cele mai bune rezultate.
Budinca de dovleac poate fi servită atât ca desert, cât și ca fel principal. Preparatul este erfect pentru sezonul de toamnă, mai ales că dovlecii sunt în plin sezon și au o aromă deosebit de dulce și aromată.
Iată una dintre rețetele care te va da pe spate cu siguranță!
Potrivit retetefeldefel, ingredientele de care ai nevoie sunt următoarele:
Ingrediente
- 500 de grame de piure de dovleac (copt sau fiert și pasat)
- 300 de grame de brânză dulce de vaci
- 150 de grame de zahăr
- 4 ouă
- 2 linguri de griș
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 1/2 linguriță de scorțișoară
- un praf de sare
- opțional: coajă rasă de portocală pentru un plus de aromă
Mod de preparare
Primul pas este de a prepara piureul de dovleac. Se taie leguma în bucăți mari, se coc la 200 de grade timp de aproximativ 30 - 40 de minute și apoi se pasează bine cu o furculiță sau în blender.
Pentru compoziția de budincă, se combină într-un bol mare piureul de dovleac obținut cu brânză dulce, zahăr, ouă, griș, esență de vanilie și praful de sare. Se amestecă totul până la omogenizare, iar dacă dorești o aromă mult mai intensă poți adăuga coaja de portocală și scorțișoară.
Ulterior, se setează cuptorul la 180 de grade și se unge o tavă de copt cu puțin unt sau ulei în funcție de preferință. Se toarnă compoziția în tava pregătită și se nivelează suprafața astfel încât să ajungi la grosimea dorită.
Lasă compoziția la cuptor timp de aproximativ 45 - 50 de minute până când marginile devin ușor aurii. Interiorul se testează cu o scobitoare. Acesta trebuie să fie ferm la atingere, iar dacă scobitoarea este umedă, dar curată, însemnă că budinca este gata.
Înainte de a o savura și de a o tăia, lasă budinca de dovleac să se răcească cât de cât.
Ceea ce o face atât de specială este faptul că poate fi servită atât caldă, cât și rece, dar și în diferite combinații.
Spre exemplu, pentru un plus de savoare, poți adăuga o lingură de smântână sau frișcă lângă.
Poftă bună!
Pe aceeași temă