Reteta rapida: Paste Bolognese cu carnaciori
Pentru cei care se intorc flamanzi de la serviciu, Pastele Bolognese reprezinta alegerea ideala. Iar asta pentru ca prepararea lor nu dureaza decat 20 de minute. Pofta buna!
Publicat: Vineri, 16 Martie 2012, 00:00 | Actualizat: Sambata, 23 Ianuarie 2021, 18:57- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru reteta Paste Bolognese cu carnaciori:
6 carnaciori
1 lingurita seminte de fenicul
250g de ciuperci, feliate
150ml de vin rosu (optional)
2 borcane de sos cu rosii si legume
300g de paste penne
parmezan ras, pentru servit
Mod de preparare pentru reteta Paste Bolognese cu carnaciori:
1. Se incalzeste o tigaie mare, se faramiteaza in ea carnea de la carnaciori si se adauga semintele de fenicul (nu e nevoie sa se adauge ulei). Se prajeste cateva minute pana cand se rumeneste, amestecand bine pentru a rupe carnea in bucatele cat mai mici. Se adauga ciupercile si se prajesc pentru cateva minute pana cand incep sa se inmoaie. Se adauga amestecand vinul, daca se foloseste, si se lasa la fiert un minut, apoi se adauga sosul de rosii si se fierbe un pic.
2. Intre timp, se fierb pastele. Cand sunt gata, se scurg si se adauga peste sos. Se amesteca bine pana cand pastele sunt complet acoperite, apoi se impart pe patru farfurii. La sfarsit, se presara parmezan.
Poftă bună!
Foto: Good Food