Reteta zilei: Chec cu banane, nuca si curmale
Reteta zilei de marti este una dulce: chec pufos pe baza de banane, nuci si curmale, foarte gustos alaturi de cafea sau de un pahar cu lapte cald. Pofta buna!
Publicat: Marti, 30 August 2011, 00:00 | Actualizat: Sambata, 12 Decembrie 2020, 22:39- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Chec cu banane, nuca si curmale (10 portii):
400g faina
o lingurita praf de copt
o lingurita bicarbonat
un praf de sare
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita scortisoara
150g zahar alb si 50g zahar brun
3 oua mari
200ml ulei
o lingurita esenta de vanilie
o ligurita esenta de rom
o lingurita esenta de portocale
doua banane
50g nuca maruntita
doua smochine
doua curmale
50g stafide
coaja de la o portocala
Mod de preparare pentru rețeta Chec cu banane, nuca si curmale:
1. Se incalzeste cuptorul la 180C si se pregatesc doua forme de chec mai mici sau una mai mare. Formele se tapeteaza cu ulei si faina pe fund sau se poate folosi hartie de copt.
2. Faina, sarea, nucsoara, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul se amesteca si se pun deoparte.
3. Ouale intregi se freaca cu zaharul pana se albesc si cresc in volum, apoi se adauga uleiul ca si la maioneza si coaja de portocala. Se incorporeaza faina si se amesteca cu o lingura de lemn, pana compozitia devine omogena, apoi se adauga bananele taiate sau zdrobite, nuca taiata marunt, stafidele, smochinele si curmalele taiate bucatele subtiri. Se amesteca si se toarna in forme. Aluatul nu curge, este mai gros, asa ca se toarna in forme cu ajutorul unei spatule sau linguri.
4. Se introduc in cuptor si se lasa cam 40 minute. Dupa 30 minute e bine sa verificati daca nu cumva sau copt, mai ales daca folositi doua tavi mai mici. Cu cat compozitia este mai inalta intr-o forma, cu atat este nevoie de timp mai lung de coacere. Checul meu s-a copt in 50 minute, de exemplu. Verificati cu scobitoarea in mijlocul checului, cat mai adanc. Cand scobitoarea iese curata, checul este copt.
Pofta buna!
Mai multe retete si povesti culinare pe Good Food Romania!
Foto: steamykitchen.com