Reteta zilei: Ciabatta cu pui aromat cu boia
O reteta savuroasa, plina de ingrediente aromate!
Publicat: Duminica, 08 Ianuarie 2012, 00:00 | Actualizat: Joi, 04 Februarie 2021, 18:06- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru reteta Ciabatta cu pui aromat cu boia:
- 4 piepti de pui, fara piele;
- sucul de la 1 lamaie;
- 1 lingura de boia;
- ulei de masline, pentru stropit;
- 1 paine ciabatta;
- 1 catel de usturoi, zdobit;
- 4 linguri de maioneza;
- 8 frunze de salata, rupte.
Mod de preparare pentru reteta Ciabatta cu pui aromat cu boia:
1. Pieptii de pui se taie pe jumatate, orizontal si se asaza fiecare bucata intre doua bucati de folie alimentara. Se bat cu un sucitor pana cand ajung la grosimea de 1cm.
2. Se stoarce lamaia peste pui si se presara boiaua. Se asezoneaza cu sare si piper si se stropeste cu putin ulei de masline. Se asaza puiul pe o tigaie-gratar sau pe un gratar de barbecue timp de trei-patru minute pe fiecare parte, pana cand pieptii sunt rumeni si facuti la interior.
3. Se taie ciabatta pe orizontal si se asaza pe gratar, cu fata in jos, timp de un minut. Se amesteca usturoiul zdrobit cu maioneza, apoi se intinde pe partea taiata a celor doua felii de ciabatta. Se asaza deasupra salata si puiul si se asezoneaza putin cu sare si piper. Se taie in jumatate inainte de servire.
Pofta buna!
Citeste si Good Food!