Reteta zilei: File de peste crocant cu lamaie si rozmarin
Iata o reteta simpla si sanatoasa! Pestele contine acizi grasi omega 3 recomandati pentru organism.
Publicat: Miercuri, 29 Februarie 2012, 00:00 | Actualizat: Sambata, 16 Ianuarie 2021, 17:41- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru reteta File de peste crocant cu lamaie si rozmarin:
- 4 fileuri de peste (de preferat merluciu);
- frunzele tocate de la 2 fire de rozmarin sau o lingurita de rozmarin uscat;
- 50g de paine (aprox. 2 felii) facuta bucatele;
- coaja de la 2 lamai, plus cateva felii pentru decor;
- o lingura ulei de masline.
Mod de preparare pentru reteta File de peste crocant cu lamaie si rozmarin:
1. Se incalzeste gratarul la foc mediu. Se asaza pe tava fileurile cu pielea in sus si se frig aprox. 4 minute. Intre timp, se toaca fin cu ajutorul robotului de bucatarie rozmarinul, painea, coaja de lamaie si condimentele.
2. Se intoarce pestele pe partea cealalta si se presara un sfert din amestecul tocat peste fiecare file. Se stropeste cu ulei de masline si se lasa la fript aprox. 4 minute, pana se formeaza o crusta aurie, iar pestele este patruns - carnea se va desprinde cu usurinta. Se serveste alaturi de cartofi noi unsi cu unt si feliute de lamaie.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro