Reteta zilei: Lasagna cu branza
Lasagna cu trei tipuri de branza in compozitie. Pare delicios, nu-i asa? Pofta buna!
Publicat: Marti, 14 Februarie 2012, 00:00 | Actualizat: Sambata, 30 Ianuarie 2021, 12:28- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente pentru reteta Lasagna cu branza:
12 foi de lasagna cu spanac, fierte
Pentru umplutura
20 bilute de mozzarella (150 gr)
400 gr rosii cherry, injumtatite
190 gr branza afumata Cedar, rasa
370 gr branza Feta, sfaramitata
3 linguri pesto
frunzulite de busuioc
Pentru sos
300 gr smantana (30% grasime)
1-2 lingurite sare de mare cu ierburi aromatice
½ lingurita piper proaspat macinat
Mod de preparare pentru reteta Lasagna cu branza:
1. Se incinge cuptorul la 200°C.
2. Pentru sos, se amesteca toate ingredientele.
3. Se unge un vas termorezistent cu 1/3 din sos. Se aseaza peste sos 3 foi de lasagna. Se presara peste foi branza feta apoi se stropeste cu pesto. Se acopera cu alte 3 foi de lasagna. Se presara peste acest strat branza cedar.Se acopera apoi cu alte 3 foi de lasagna. Peste aceste foi se presara bilutele de mozzarella si 300 gr rosii cherry.Se acopera cu ultimele 3 foi de lasagna. Se toarna peste lasagna sosul ramas si se preasra cu rosii cherry. Se da la cuptor 20 minute pana cand branzeturile s-au topit usor apoi se decoreaza cu frunzulite de busuioc si se serveste.
Pofta buna!
Foto: italianfoodnet.com