Reteta zilei: Panzanella - salata rece pe baza de paine
Reteta zilei de miercuri vine din Italia, se cheama panzanella si este una din cele mai cunoscute salate reci din aceasta tara. In plus, este o modalitatea practica de a face ceva din painea veche. Pofta buna!
Publicat: Miercuri, 25 Aprilie 2012, 00:00 | Actualizat: Luni, 05 Aprilie 2021, 23:34Ingrediente pentru rețeta Panzanella, salată rece pe bază de pâine (4 portii)
8 felii de paine veche;
250 ml apa;
100 ml ulei de masline;
o ceapa rosie;
500 grame rosii cherry;
un castravete mic;
4 linguri otet rosu;
doua tulpini telina;
100 grame masline negre;
50 grame capere;
o legatura busuioc proaspat;
sare, piper.
Mod de preparare pentru rețeta Panzanella, salată rece pe bază de pâine (20 de minute + o ora)
Intr-un bol mic amestecati impreuna apa, uleiul de masline, jumatate din otet si ceva sare si piper. Turnati apoi amestecul peste cele 8 felii de paine veche, aflate intr-un alt vas, una langa alta. Asteptati apoi ca painea sa inmagazineze tot lichidul.
Intre timp taiati ceapa rosie in rondele, iar restul vegetalelor taiati-le in cubulete (telina, castravetele, rosiile). Puneti totul intr-un alt bol, apoi adaugati si maslinele (fara samburi), caperele si busuiocul, tocat marunt. Asezonati cu sare si cu piper.
Intr-un vas mare, de servit, amestecati apoi usor painea inmuiata cu legumele, si lasati totul la marinat timp de o ora, la frigider.
Pont: daca nu aveti paine veche folositi paine proaspata, dar prajita.
Pofta buna!
Foto: duodishes.com