Reteta zilei: Pastrav cu rozmarin si piure cu pesto
Iata o reteta care merita sa fie incercata in acest weekend!
Publicat: Sambata, 31 Martie 2012, 00:00 | Actualizat: Sambata, 02 Ianuarie 2021, 15:59- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru reteta Pastrav cu rozmarin si piure cu pesto:
- 3 pastravi, curatati;
- 6 felii de Speck;
- 3 catei de usturoi, tocati;
- 1 lamaie, taiata felii;
- ½ lamaie, pentru stors;
- 1 punga de rozmarin proaspat;
- o mana de ciuperci de padure (trambita piticului), deshidratate.
Pentru piure
- 3 cartofi dulci, taiati in bucati;
- 1 lingura de pesto;
- 2 catei de usturoi, zdrobiti;
- felii de lamaie si salata, pentru servit.
Mod de preparare pentru reteta Pastrav cu rozmarin si piure cu pesto:
1. Se incinge cuptorul la 180 ˚C. Se umplu pestii cu rozmarin, usturoi si ciuperci. Se inveleste fiecare pastrav in doua felii de Speck si se stropeste pe ambele parti cu ulei de masline.
2. Se pun pestii intr-un vas termorezistent, pe un pat de lamaie si rozmarin. Se presara restul de usturoi, ciuperci si rozmarin, apoi se stoarce deasupra jumatate de lamaie. Se dau la cuptor 30-40 de minute, pana cand s-au patruns, iar Speckul a devenit crocant.
3. Intre timp, se fierb la abur cartofii dulci. Cand sunt gata, se zdrobesc sau se mixeaza cu un blender; se adauga pesto si usturoiul, apoi se mixeaza din nou, pana amestecul s-a omogenizat complet. Piureul se serveste ca garnitura la peste, impreuna cu salata si felii de lamaie.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro