Reteta zilei: Pilaf cu ciuperci si lamaie
Aceasta reteta este ideala pentru o cina usoara. Orezul si ciupercile sunt o combinatie delicioasa.
Publicat: Joi, 19 Ianuarie 2012, 00:00 | Actualizat: Sambata, 05 Decembrie 2020, 15:06Ingrediente pentru rețeta Pilaf cu ciuperci si lamaie:
- 500ml supa de legume;
- 1 ceapa feliata;
- 300g ciuperci tocate;
- 2 catei de usturoi pisati;
- 200g de orez basmati si orez salbatic;
- sucul si coaja rasa de la 1 lamaie;
- 1 punga mica de chives, tocat;
- 6 linguri crema de branza light cu usturoi si verdeturi.
Mod de preparare pentru rețeta Pilaf cu ciuperci si lamaie:
1. Se pun doua linguri de supa intr-o cratita nonaderenta, in care se fierbe ceapa timp de 5 minute, pana cand se inmoaie - se adauga inca un strop de supa daca incepe sa se usuce. Se adauga ciupercile si usturoiul si se gatesc timp de inca 2 minute.
2. Se adauga orezul, coaja si sucul de lamaie, amestecand bine. Se toarna supa ramasa, se asezoneaza si se fierbe totul. Se da focul incet, se acopera cratita si se fierbe la foc mic timp de 25-30 de minute pana cand se inmoaie orezul.
3. Se amesteca jumatate din cantitatea de chives si de branza, apoi se serveste cu topping din restul de branza si chives.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro