Antena

Reteta zilei: Pilaf cu prune uscate

Aceasta reteta sigur va va aminti de copilarie. O puteti incerca in zilele de post.

Publicat: Joi, 08 Martie 2012, 00:00 | Actualizat: Marti, 19 Ianuarie 2021, 17:02
Reteta zilei: Pilaf cu prune uscate Galerie de imagini
Aceasta reteta sigur va va aminti de copilarie. O puteti incerca in zilele de post.

Ingrediente pentru reteta Pilaf cu prune uscate:

- 3 linguri ulei de floarea-soarelui;

- 1 ceapa, tocata;

- 1 cana de orez cu bobul rotund;

- 2 ligurite de zahar brun;

- 1 praf de sare;

- 1 pumn de prune uscate, fara samburi.

Mod de preparare pentru reteta Pilaf cu prune uscate:

1. Se incinge cuptorul la 180ºC/gaz 4. Se prajeste ceapa la foc mic pana se inmoaie, intr-o cratita care merge la cuptor, apoi se adauga orezul, se amesteca si se toarna destula apa fiarta cat sa acopere orezul cam cu 1cm. Se presara zaharul si sarea. Se lasa sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand.

2. Se adauga prunele, apoi se da la cuptor inca 15 minute, ca sa se absoarba toata apa si sa se rumeneasca (se mai adauga apa fierbinte, daca e nevoie).

Poftă bună!

FOTO: foreverlookingood.com

Recomandari A1
Whatsapp LinkedIn
orez reteta mancare bucatarie preparat pilaf prune uscate
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Insula Iubirii | Spania, testul suprem care pune iubirea la încercare, e exclusiv în AntenaPLAY! Vezi acum episoadele disponibile.
Videoclipul zilei
Citește și
Ce beneficii are orezul integral. Tot ce trebuie să știi despre această cereală
Orezul de vită, un nou produs de bază creat în laborator. Care este procedura prin care este conceput...
O tânără susține că a descoperit „elixirul tinereții” într-un ingredient banal din bucătărie....
De ce este bine sau nu ca orezul să fie spălat înainte de gătit. Obiceiul care ar putea salva vieți
Video recomandate
Video
Citește și