Reteta zilei: Pui cu curry si tartar de mazare
Iata o reteta delicioasa cu arome orientale!
Publicat: Joi, 23 Februarie 2012, 00:00 | Actualizat: Duminica, 10 Ianuarie 2021, 16:39Ingrediente pentru reteta Pui cu curry si tartar de mazare:
- 2 linguri de ulei vegetal;
- 1 lingurita praf de curry putin iute;
- 1 pui de 1,5kg, curatat si spalat.
PENTRU MAZARE
- 3 felii de kaizer sau bacon afumat, taiat in bucatele;
- 250g de mazare decongelata;
- 400g de mazare proaspata (aproximativ 2kg de pastai);
- 1 salota, taiata marunt;
- 10 fire de maghiran sau oregano, de pe care frunzele au fost indepartate si maruntite;
- 1 punga de chives, tocat;
- putin ulei de masline;
- 1 varf de cutit de ghimbir macinat.
Mod de preparare pentru reteta Pui cu curry si tartar de mazare:
1. Se incalzeste cuptorul la 200°C/gaz 6. Se amesteca uleiul cu praful de curry si cu acest amestec se unge puiul. Se transfer carnea intr-o tava de friptura si se coace 1 ora si 30 de minute. Pentru a verifica daca puiul e facut, se introduce o scobitoare in zona dintre pulpa si piept - zeama ar trebui sa fie limpede. Se scoate din cuptor si se lasa inca 20 de minute sa se odihneasca, acoperit lejer cu folie de aluminiu.
2. Intre timp, se prajeste kaizerul, fara ulei, intr-o tigaie de teflon, pana devine crocant. Se ia de pe foc si se lasa un pic la racit. Separat, se mixeaza mazarea in blender pana de obtine un piure grosier.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro