Reședința secundară a lui Vlad Țepeș, gata de vizitat. Ce anunț au făcut autoritățile din județul Argeș
Reabilitarea monumentului istoric este aproape de finalizare. Iată ce a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 15 Octombrie 2024, 22:19 | Actualizat: Marti, 15 Octombrie 2024, 22:20Cetatea Poenari este unul dintre principalele obiective turistice din județul Argeș. Monumentul istoric este recunoscut la nivel mondial. Notorietatea sa se datorează și celebrității domnitorului care a avut reședința acolo, și anume Vlad Țepeș.
Pe aceeași temăIstoria cetății Poenari
Vlad Țepeș este cunoscut în lumea întreagă sub denumirea de Contele Dracula. Modalitatea inedită de a-și pedepsi dușmanii, dar și supușii, anume prin tragerea lor în țeapă, l-a făcut... celebru.
De-a lungul timpului s-a creat o adevărată legendă în jurul acestui personaj istoric și doar istoricii pot trasa o limită între realitate și ficțiune.
Pe aceeași temăCelebritatea lui însă a ajutat atât comunitatea din Bran, Castelul Bran fiind ”reședința” Contelui Dracula în cartea lui Bram Stoker, cât și Cetatea Poenari, monument istoric care datează din secolul XIV.
Cetatea se află în proximitatea comunei Arefu, județul Argeș, iar cei care tranzitează Transfăgărășanul o pot zări între Curtea de Argeș și Barajul Vidraru.
Pe aceeași temăBazele cetății au fost puse din timpul lui Negru Vodă, însă Vlad Țepeș a extins-o și a consolidat-o, astfel încât să devină o fortăreață de nepenetrat. Acolo era un punct de observație strategic.
Pe aceeași temăÎn jurul cetății s-au născut multe legende, unele spuând că locul este bântuit de spiritele celor trași în țeapă. Totodată, paza de la Barajul Vidraru ar fi auzit strigăte de ajutor, ori urlete teribile.
Locul este cunoscut ca o oază pentru urșii din zonă, iar prea puțini turiști s-au mai încumetat să urce cele peste 1.400 de trepte.
Reședința secundară a lui Vlad Țepeș, gata de vizitat
Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș a dat o veste care bucură turiștii. Adrian Bughiu a anunțat că lucrările de restaurare a sitului sunt aproape finalizate, iar în primăvara anului viitor Cetatea Poenari își așteaptă turiștii.
Pe aceeași temă„Terminăm lucrările, așa că, din primăvara anului viitor vă așteptăm la Cetatea Poienari, cetatea celebrului domnitor Vlad Țepeș, alias contele #Dracula!
Căutăm și o soluție pentru finanțarea unui sistem mecanizat de acces la cetate pentru cei care nu pot urca cele 1480 de trepte, astfel că vizitarea va fi mult mai facilă, iar priveliștea va fi spectaculoasă!
Pe aceeași temăAm amenajat și un turn Donjon care va oferi noi oportunitați pentru #travellovers și #selfie!” este mesajul public al lui Adrian Dumitru Bughiu.
Acesta se așteaptă ca proiectul care facilitează accesul mecanizat să tripleze numărul de vizitatori.