Infecția urinară, cauze și simptome. Cum o putem preveni și trata
Infecția urinară ne poate afecta pe toți cel puțin o dată în viață. Statistic, femeile sunt cele care se confruntă mai des cu o astfel de problemă, însă ea afectează și bărbații. Totodată, o regăsim și la copii, nu doar la adulți. Iată cum putem preveni și trata o infecție urinară și care sunt cauzele ei.
Publicat: Marti, 21 Septembrie 2021, 16:35 | Actualizat: Vineri, 03 Decembrie 2021, 16:58- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
O infecție urinară este o afecțiune care ne poata da viața peste cap și cu siguranță nu e de neglijat. Trebuie să știm ce reprezintă, care sunt cauzele, ca să o putem preveni, iar dacă deja ne confruntăm cu ea, e esențial să avem cele mai bune tratamente, pe care le putem obține cu ușurință de la Fiterman Pharma. Informațiile de mai jos acoperă toate aceste aspecte.
Infecția urinară, cauze și simptome. Cum o putem preveni și trata
Iată câteva dintre cauzele și simptomele principale, cum să ne ferim de o astfel de afecțiune și ce produse putem să alegem când avem un episod de infecție urinară.
Cauzele infecției urinare
Infecția urinară este provocată de diferiți agenți patogeni care pot ajunge în oricare parte a tractului urinar: uretra, vezica urinară, rinichi. În funcție de aceste trei zone, infecția urinară se poate împărți în: cistită, uretrită și pielonefrită.
Cistita este o inflamație a vezicii urinare, provocată de bacteria E.coli și afectează de obicei doar femeile.
Uretrita este o inflamație a uretrei, cauzată de agenți patogeni care se transmit cu ușurință prin contact sexual neprotejat, iar bărbații sunt cei mai afectați.
Pielonefrita este și ea o inflamație, dar la nivelul unuia sau ambilor rinichi, cauzată de o cistită care nu a fost tratată la timp. E una dintre infecțiile urinare comune la copiii sub un an.
Pe lângă agenții patogeni care pot determina o infecție urinară, mai există însă și alte cauze, cum ar fi: sistemul imunitar slăbit, spălăturile vaginale, igiena sexuală necorespunzătoare, diabetul zaharat, calculii renali, perioada menopauzei - în cazul adulților sau refluxul vezico-ureteral și blocajul urinei în tractul urinar - în cazul copiilor.
Simptomele infecției urinare
Puteți recunoaște o posibilă infecție urinară după anumite simptome. În cazul cistitei și uretritei:
- urinări frecvente și eliminarea unei cantități mici de urină
- usturime sau durere la urinare
- urină tulbure, urât mirositoare
- senzația de greutate în partea de jos a abdomenului
În cazul pielonefritei, apar:
- durerile dureri de spate sau în lateral
- febră mare, peste 38 de grade Celsius
- frisoane și tremurat
- stări de greață și vomă
Cum putem preveni infecțiile urinare. Produsele recomandate
E important să vă hidratați corespunzător, să nu amânați să mergeți la toaletă și să folosiți lenjerie intimă din bumbac, pentru că lasă pielea să respire.
De asemenea, produsele de igienă intimă trebuie și ele alese cu grijă. Medicii recomandă să le folosiți doar pe cele testate dermatologic. Spre exemplu, Uractiv 21 Intimate Wash este unul dintre produsele special concepute pentru îngrijirea zilnică, care ajută la menținerea echilibrului natural al zonei intime externe, curăță delicat și protejează zona intimă, reduce senzația de disconfort și mirosul neplăcut, asigură pH-ul optim de 3,5 și menține echilibrul florei genitale.
Totodată, o capsulă de Uractiv Forte, luată de două ori pe zi, ameliorează rapid senzația de disconfort, distruge și elimină microorganismele patogene de la nivelul tractului urinar. Produsul este destinat menținerii stării de sănătate a aparatului urinar și îmbunătățește funcția de excreție a rinichilor.
Ambele produse pot fi comandate aici, din shop-ul Fiterman Pharma, cel mai dinamic producător român din aria medicală, cu o vechime de peste 25 de ani: producător de medicamente, dispozitive medicale, suplimente alimentare și dermatocosmetice.