Antena Căutare

Sfaturi pentru o igienă intimă corectă

Trebuie să avem grijă de noi, de sănătatea noastră, din cap până în picioare. Iată câteva recomandări pe care le putem pune în practică atunci când vine vorba de igiena intimă și ce produse să folosești care să te ajute să te menții sănătoasă, de la Fiterman Pharma, producător român cu peste 25 de ani de experiență și peste 150 de produse dezvoltate.

Sfaturi pentru o igienă intimă corectă
Sfaturi pentru o igienă intimă corectă | Shutterstock

Sunt numeroase sfaturi când vine vorba de îngrijirea personală intimă, însă dacă ținem cont de câteva dintre ele, putem să ne menținem sănătoși.

Cum să avem grijă de zona intimă

O singură problemă de sănătate legată de igiena intimă a femeii, de exemplu, sau invers, a bărbatului, poate să dea peste cap viața de cuplu. Iată câteva sfaturi pe care le putem urma ca să evităm astfel de situații.

  1. Folosiți doar produse special dedicate zonei intime

Este important să ne spălăm doar cu produse special create pentru zona intimă. Pe cele mai potrivite le găsim la Fiterman Pharma. Un produs dedicat zonei intime, special conceput, înseamnă un produs care curăță delicat și care protejează zona intimă, care menține echilibrul natural al zonei intime externe.

La polul opus, sunt multe produse care pot duce la instalarea unei infecții, cum ar fi săpunurile obișnuite, care pot afecta pH-ul vaginal. Majoritatea au un pH cuprins între 8 si 10, adică un pH mult mai mare decât pH-ul vaginal și al zonei intime externe. Din această cauză, multe femei acuză mâncărimi, iritații, roșeață sau un discomfort, după utilizarea acestor tipuri de produse.

Este important nu doar cu ce ne spălăm, ci și cum și cât de des ne spălăm. Spre exemplu, e recomandat de cel mult două ori pe zi, cu apă călduță, ideal - după fiecare defecare, și neapărat din sens unic: din față către spate.

Spre exemplu, sunt multe infecții urinare sau vaginale care pot fi provocate exact din cauza acestui motiv, deoarece nu ne spălăm sau nu ne ștergem așa cum ar trebui după defecare, când eliminăm și germeni.

Trebuie să fim atenți și cum ne uscăm zona intimă. Ideal ar fi să avem fiecare propriul prosop, mereu uscat și curat.

De asemenea, după ce ne spălăm cu produsul dedicat și ne uscăm cu un prosop potrivit, ar fi bine să folosim un anume tip de lenjerie intimă. Oricât de mult ne-ar plăcea anumite materiale, s-ar putea să nu fie tocmai potrivite pentru noi.

Înlocuiește tot ce înseamnă material sintetic cu lenjerie din bumbac, evită hainele foarte strâmte și renunță de tot, dacă te simți comod cu asta, la lenjeria intimă pe timp de noapte. Dacă nu suntem OK cu acest lucru, e recomandată lenjeria intima întreagă, nu tanga, deoarece aceasta sigur nu irită zona.

Mai e un lucru important de reținut aici, în cazul femeilor. Spălăturile vaginale sunt indicate numai în cazuri speciale și doar la recomandarea medicului.

Factori de risc în dezvoltarea infecțiilor urinare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x