Antena

Ciorbă de lobodă gustoasă și acrișoară. Rețeta Andrei Ilias la Super Neatza, 5 mai 2022

În ediția din 5 mai 2022 de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, Andra Ilias, bucătarul de serviciu al matinalului a pregătit mai multe rețete culinare printre care și o rețetă de ciorbă de lobodă gustoasă și acrișoară..

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 05 Mai 2022, 21:57 | Actualizat: Joi, 14 Martie 2024, 10:27
Galerie de imagini
Ciorba de lobodă se acrește după gust cu suc de lămâie, oțet sau corcodușe
Super Neatza

Printre rețetele preparate de Andra Ilias în ediția din 05 mai 2022 a emisiunii Super Neatza, se numără și rețeta de ciorbă de lobodă gustoasă și acrișoară. Este o rețetă de primăvară pe care nu ar trebui s-o rateze nicio gospodină. Acum este sezonul când loboda este fragedă, gustoasă și plină de vitamine. Astfel, ciorba va ieși perfectă, fiind plină de savoare și culoare.În plius, se prepară foarte ușor, din ingrediente puține și într-un timp relativ scurt.

Dacă nu ați preparat-o încă, urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a-i delecta și voi pe cei dragi cu o ciorbă de primăvară plină de vitamine și sănătate.

Pe aceeași temă

Ciorbă de lobodă gustoasă și acrișoară - Ingrediente

Pe aceeași temă

Rețeta de ciorbă de lobodă gustoasă și acrișoară - Mod de preparare

Frunzele de la lobodă și cele de salată verde sau de limba boului se clătesc bine cu apă rece apoi se lasă într-o strecurătoare la scurs. Apoi se toacă în franjuri sau în bucăți mai mici

Se pune un vas cu apa la fiert.

Pe aceeași temă

Ceapa verde se curăță, se clătește cu apă rece, se toacă mărunt și se călește în puțin ulei încins. Apoi se adaugă frunzele de lobodă roșie și de salată, tocate mărunt. Se amestecă bine cu ceapa călită pentru a se întrepătrunde gusturile. Se pot adăuga și cozile de la leuștean tocate mărunt, pentru o aromă deosebită. Apoi se completează cu apa fierbinte.

Recomandari A1

Cartofii se curăță, se clătesc bine cu apă rece și se taie în cuburi. Se adaugă în oala cu ciorbă de lobodă. Se fierb toate pentru 7-8 minute și se adaugă roșiile tocate mărunt.

Se mai lasă ciorba la fiert pentru alte 7-8 minute, timp în care se asezonează cu sare și suc de lămâie proaspăt stors, după gust.

În ultimele 3-4 minute de fierbere se adaugă și frunzele de leuștean, tocate mărunt. Leușteanul trebuie să fiarbă câteva minute, pentru a-și degaja aroma în ciorbă. Doar pătrunjelul se adaugă după stingerea focului, aroma acestuia degajându-se mult mai rapid.

Pe aceeași temă

Tot spre final de fierbere se mai adăuga și două ouă amestecate pentru a crea franjuri. Delicioasa ciorbă de lobodă se poate servi cu felii de pâine prăjite și tartinate cu cremă de brânză, sau cu crutoane aromate.

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de tciorbă de lobodă gustoasă și acrișoară, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat Andra în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 05 mai 2022, nu ezitați să accesați materialul video de mai sus.

Whatsapp LinkedIn
ciorba loboda reteta zilei andra ilias super neatza
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Thriller-ul captivant Scarlet Hill se vede acum în AntenaPLAY. Descoperă episodul 1. Ceea ce părea a fi un accident devine, dintr-o dată, sursa unor serii de secrete și conspirații înfiorătoare.
Stirile zilei Cel puţin 1.8 milioane de români vor fi afectaţi de ordonanţa de urgenţă pentru austeritate. Oamenii se tem că turismul va fi afectat grav
Citește și
Cât a ajuns să coste o ciorbă la mare. Un român, uimit de prețurile de pe litoralul românesc:...
Rețetă de ciorbă cu verdețuri de Rusalii 2023. Ce se mai mănâncă la această sărbătoare
Rețetă de ciorbă de miel tradițională. Secretul celei mai bune ciorbe de Paște
Ciorbă de varză murată cu carne de porc. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 12 ianuarie 2022
Video recomandate
Video
Citește și