Gnocchi de casă cu sos de brânzeturi și varză de Bruxelles. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 16 februarie 2022
În ediția din 16 februarie 2022 de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a preparat o interesantă rețetă de gnocchi de casă cu sos de brânzeturi și varză de Bruxelles.
Publicat: Miercuri, 16 Februarie 2022, 18:09 | Actualizat: Miercuri, 16 Februarie 2022, 19:20Una dinttre rețetele zilei, gătită de chef Nicolai Tand în ediția din 16 februarie 2022 de la Super Neatza a fost o rețetă delicioasă și sățioasă de gnocchi de casă cu sos de brânzeturi și varză de Bruxelles.
Chiar dacă matinalii au declarat că nu sunt foarte buni prieteni cu varza de Bruxelles, combinată cu sosul din trei tipuri de brânză și gnocchi a fost chiar delicioasă. Și pentru un plus de gust și aromă, Nicolai a mai adăugat și puțină carne de porc crud-afumată.
Pe aceeași temăUrmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi o astfel de rețetă pe care o puteți servi ca fel principal la masa de prânz sau cină.
Gnocchi de casă cu sos de brânzeturi și varză de Bruxelles - In grediente
Ingredientele pentru această rețetă se împart în tri categorii: pentru gnocchi, pentru sosul de brânzeturi și perntru preparare varză de Bruxelles.
Ingrediente pentru gnocchi de cartofi:
- 4 cartofi medii
- sare
- 2 ouă
- făină
- apă pentru fiert cartofii
Ingrediente pentru sosul de brânzeturi:
- 100 gr unt
- 1 linguriță ulei de măsline
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 150 gr carne de porc crud-afumată
- 200 gr brânză cremoasă
- 150 gr brânză cu mucegai
- 50 gr parmezan
- 100 gr cașcaval
- 50 gr parmezan
- 600 ml smântână lichidă
Pentru preparare varză de Bruxelles:
- 400 gr varză de Bruxelles
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 cățel de usturoi
- cimbrișor
- pătrunjel
- apă și sare
- unt și ulei de măsline
Gnocchi de casă cu sos de brânzeturi și varză de Bruxelles - Mod de preparare
Se începe cu prepararea gnocchilor, apoi se continuă cu varza de Bruxelles și la final sosul de brânzeturi în care se vor răsfăța atât gnocchii cât și varza de bruxelles.
Cum se prepară gnocchi de cartofi
Se spală bine cartofii și se fierb în apă cu sare până încep să se pătrundă și să se decojască. Se scurg, se lasă la răcit, se decojesc și se toacă mărunt, apoi se pasează. Se adaugă un ou și făină, atât cât să devină compoziția consistentă și să se poată prelucra. Se formează gnocchii care se fierb în apă cu sare. Apoi se scurg și se trag la tigaie în unt topit cu puțin ulei. Se presară puțin piper și sare, dacă mai necesită.
Pe aceeași temăCum se pregătește varza de Bruxelles
Se pune o oală cu apă la fiert și se adaugă o ceapă curățată și crestată. un morcov curățat și tăiat în bucăți mai mici, un cățel de usturoi. 1-2 crenguțe de cimbrișor și câteva fire de pătrunjel verde. Se lasă apa să fiarbă până când se aromatizează bine de la adaosul de ingrediente apoi se blanșează varza de Bruxelles în ea.
Într-o tigaie se pune unt cu ulei, se adaugă carnea de porc și un cățel de usturoi și se amestecă până când acestea își lasă aromele în grăsimea înfierbântată. Se scot și se adaugă varza de Bruxelles. Se trage ușor la tigaie, apoi se scoate în alt vas. În locul acesteia se trag la tigaie și gnocchii scurși, și se adaugă brânzeturile răzuite și smântâna. Se amestecă până se formează un sos cremos de brânzeturi, apoi se adaugă varza de Bruxelles și carnea și se stinge focul. La final, se mai adaugă și puțin cașcaval răzuit.
Pentru mai multe detalii și sfaturi de la chef Nicolai Tand, urmăriți materialul video de mai sus.