Importanța fructelor și legumelor colorate pentru o sănătate de fier
Un stil de viață sănătos implică mese regulate cu alimente atent selecționate, iar pe lângă acestea, specialiștii ne explică și despre importanța fructelor și legumelor colorate pentru o sănătate de fier.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 25 Noiembrie 2020, 11:50 | Actualizat: Miercuri, 25 Noiembrie 2020, 12:57În direct, la Neatza cu Răzvan și Dani, Oana Trifu Bulzan, specialist în schimbarea stilului de viață și consultant în nutriție, ne esplică despre importanța fructelor și legumelor colorate pentru o sănătate de fier.
Pentru a fi sănătoși și în formă, este indicat să consumăm cât mai multe fructe și legume, dar nu oricum, ci din cele cât mai colorate și, bineînțeles, proaspete.
Cu cât sunt mai intens colorate fructele și legumele cu atât sunt mai sănătoase. Ele conțin niște substanțe numite fitonutrienți care dau culoarea acestora. Fitonutrienții sunt, de fapt, acei nutrienți produși de plante, care aduc o mulțime de beneficii sănătății și sunt tot mai des utilizați în industria farmacologică.
Pe aceeași temăDintre acești fitonutrienţi, cei mai cunoscuți sunt: alfa-beta carotenul, criptoxantina, flavonoidele, licopenul, luteina şi zeaxantina.
Aceste substanțe ajută, printre altele, la detoxifierea organismului și mai cu seamă la detoxifierea ficatului.
Detoxifierea este un proces care se desfășoară continuu în organismul nostru, dar pentru un rezultat perfect, avem nevoie de diverse elemente pentru a ajuta procesul de detoxifiere printre care și acești fitonutrienți.
Pe aceeași temăO dietă echilibrată cu minimum 5 porții de fructe și legume pe zi, ne ajută să obținem toți nutrienții necesari.
Pentru a afla toate detaliile oferite de Oana Trifu Bulzan, despre importanța fructelor și legumelor colorate pentru o sănătate de fier, accesați materialul video de mai sus!