Rețetă de mămăligă cu cartofi și carne de la garniță, preparată de Chef Nicolai Tand la Super Neatza
Chef Nicolai Tand i-a surprins din nou pe simpaticii matinali cu o interesantă rețetă de mămăligă cu cartofi și carne de la garniță, cu ouă poșate și varză murată, demnă de încercat în orice bucătărie.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 27 Ianuarie 2021, 14:10 | Actualizat: Luni, 06 Iunie 2022, 16:36Rețeta de mămăligă cu cartofi și carne de la garniță, preparată de Chef Nicolai Tand la Super Neatza este ușor asemănătoare cu rețeta moldovenească Taci și-nghite, sau cu rețetele de bulz ciobănesc, numai că mămăliga se prepară într-un mod inedit, combinată cu cartofi și totul se servește cu o salată de varză murată.
Doar citind ingredientele poftești instant la așa preparat delicios, cum numai Nicolai Tand știe să facă!
Ingrediente pentru Rețetă de mămăligă cu cartofi și carne de la garniță
Pentru preparare mămăligă cu cartofi:
- 350-400 gr cartofi curățați
- 2 litri de apă
- 450-500 gr mălai
- un cub de unt
- 1 lingură de sare
-
Pentru servit:
- carne de la garniță
- ouă poșate
- salată de varză murată
Mod de preparare pentru Rețetă de mămăligă cu cartofi și carne de la garniță, preparată de Chef Nicolai Tand la Super Neatza
Modul de preparare al unei astfel de rețete este simplu, doar trebuie puțină răbdare până este gata mămăliga cu cartofi, mai ales când pofta de carne la garniță este mare, pentru că nu tot timpul avem ocazia să mâncăm așa ceva.
Pe aceeași temăCum se prepară mămăliga cu cartofi?
Se curăță cartofii, se clătesc bine în apă rece și se taie în cuburi potrivite, apoi se pun la fiert în apă rece, ca pentru un piure clasic. Se înlătură spuma care se formează și se adaugă sare, apoi se lasă să fiarbă până se pot pasa.
Se scurge apa, fără a se arunca, se pasează bine cartofii până rezultă un piure fin, apoi se adaugă din nou apa fiartă, se omogenizează bine piureul și se adaugă, treptat, mălaiul. Se amestecă continuu ca și la mămăliga clasică până când mălaiul este bine hidratat și mămăliga capătă consistență cremoasă. Nu va avea textură fermă ca o mămăligă clasică, va fi mai moale și foarte cremoasă. La final, opțional, se adaugă și un cub de unt și dacă mai necesită, puțină sare.
În timp ce se prepară mămăliga se pune carnea de la garniță la cuptor pentru a se încălzi și a se topi untura, se pregătește salata de varză murată și ouăle poșate.
Pentru momentele în care nu ai timp să pregătești rețeta tradițională de mămăligă, îți oferim o rețetă de mămăligă la microunde.
Cum se prepară ouăle poșate?
Se pune un vas cu apă la fiert ăn care se adaugă și o lingură de oțet și o linguriță de sare.
Se lasă apa să fiarbă până începe să clocotească.Într-o ceașcă se sparge câte un ou. Cu o lingură de lemn se amestecă în apa care fierbe și se creează un vârtej, apoi se toarnă oul din ceașcă. Se lasă oul în apă doar până se coagulează albușul și se scoate pe un prosop de hârtie absorbantă. Se procedează la fel pentru fiecare ou în parte. Important este ca albușul să fie închegat, iar gălbenușul să rămână moale în interior, pentru reușita ouălor poșate.
Pentru a nu pirede sfaturi importante de la Chef Nicolai Tand și detalii despre modul de preparare al rețetei de mămăligă cu cartofi și carne de la garniță, dar și cu oăă poșate și salată de varză murată, accesați și materialul video de mai sus: