Antena

Mousse de dovlecei cu legume de primăvară, rețetă de post preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un preparat bogat în ingrediente și anume o rețetă de mousse de dovlecei cu legume de primăvară pe care a denumit-o ”Bucuria din grădină”.

Publicat: Luni, 29 Martie 2021, 13:43 | Actualizat: Joi, 01 Septembrie 2022, 10:04
Galerie de imagini
Preparat de post din dovlecei cu multe legume de primăvară
Rețeta lui Vlăduț

Cu multe legume de culori și texturi diferite, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o spectaculoasă rețetă de mousse de dovlecei cu legume de primăvară.

Este un preparat de post cu o explozie de gusturi, dar și de vitamine și nutrienți, perfect pentru această perioadă de primăvară.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa preparat gustos și hrănitor.

Mousse de dovlecei cu legume de primăvară - Ingrediente

Pe aceeași temă

Rețetă de mousse de dovlecei cu legume de primăvară - Mod de preparare

Chiar dacă lista de ingrediente este mai amplă, modul de preparare al rețetei este unul simplu, perfect și pentru un novice în ale bucătăriei.

Pe aceeași temă

Cum se prepară mousse de dovlecei

Dovleceii se spală bine și fără a se curăța de coajă, sau de semințe, se toacă în cuburi și se trag la tigaie în ulei de măsline, doar presărați cu sare. Când sunt pătrunși se adaugă apă atât cât să fie ușor acoperiți și se mai fierb puțin. Apoi se precesează cu ajutorul blenderului și se transformă într-o pastă spumoasă.

Recomandari A1

Cum se prepară legumele de primăvară

Cartofii noi se aleg de mărime medie, se spală bine și se fierb în apă cu sare, atât cât să se pătrundă ușor. Apoi se feliază grosier, fără a le îndepărta coaja.

Păstăile de mazăre se fierb pentru 1-2 minute în apă cu puțin bicarbonat, pentru a-și intensifica culoarea. Se scot apoi în apă rece cu gheață pentru a opri procesul termic și a se păstra crocante..

Pe aceeași temă

Ceapa și usturoiul verde se taie în bastonașe aproximativ de mărimea feliilor de cartofi. La fel și prazul, însă bastonașele de praz se mai taie în jumătăți, pe lungime. Ciupercile se șterg bine cu prosoape de hârtie umezite cu apă și se feliază mai grosier. Varza nouă se taie în franjuri mari.

Toate aceste legume se trag la tigaie în uleiul încins, în care se călește puțin leurda tocată. șele, Bastonașele, respectiv franjurile de legume, se lasă la foc aproximativ 1-2 minute, nu mai mult, pentru a rămâne al dente și a-și păstra valorile nutritive. Se vor presăra cu sare, pentru a li se intensifica gustul. Opțional, se poate adăuga și puțin piper.

Legumele de primăvară trase la tigaie se vor așeza deasupra mousse-ului de dovlecei, în timpul servirii.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de mousse de dovlecei cu legume de primăvară, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați și materialul video de mai sus.

Whatsapp LinkedIn
bucuria din gradina reteta neatza reteta reteta vladut mousse de dovlecei legume de primavara reteta lui vladutz
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Când planurile a mii de șoferi sunt date peste cap, haosul nu întârzie să apară. Traffic Jam e comedia momentului în AntenaPLAY. Vezi acum producția spaniolă.
Stirile zilei Salariul unui român, şef pe un vas de croazieră în Franţa: "Câștig cât un director de bancă"
Citește și
Bucuria din grădină, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani
Rețeta zilei! Vlăduț ne gătește rețeta „Bucuria din grădină”
Video recomandate
Video
Citește și