Rețeta zilei la Super Neatza, 11 noiembrie 2021, preparată de Vladuț: Pizza cu ciuperci și pizzette cu vinete
În ediția din 11 noiembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul emisiunii, a preparat două rețete cu specific italian: o pizza cu ciuperci și pizzette cu vinete.
Publicat: Joi, 11 Noiembrie 2021, 14:45 | Actualizat: Vineri, 10 Decembrie 2021, 10:23Dacă este joi, în platoul de la Super neatza se prepară pizza. În ediția din 11 noiembrie 2021, Vlăduț, îndrăgitul bucătar al emisiunii, a preparat două rețete simple, dar delicioase de pizza. El i-a răsfățat pe matinali cu o pizza cu ciuperci și pizzette cu vinete. Pentru pizza cu ciuperci a folosit, ciuperci champignon, micuțe, dar ă o ciupercă foarte mare, portobello. Bineînțeles, nu au lipsit nici mozzarella, sosul de roșii, puțin usutroi, ulei de măsline extravirgin,șuncă de praga, roșii cherry, iar suportul pentru pizette a fost făcut din felii de vinete.
Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa rețete simple, dar delicioase, de pizza.
Pizza cu ciuperci și pizette cu vinete - Ingreduente
Ca la orice rețetă clasică de pizza, ingredientele se împart pe categorii: ingrediente pentru aluat, ingrediente pentru sos și ingrediente pentru topping. Însă, rețeta de pizzete nu necesită aluat. baza acestora va fi din rondele de vinete.
Ingrediente pentru pizza cu ciuperci:
- aluat de pizza;
- sos de roșii;
- mozzarella;
- ciuperci champignon;
- ciuperci portobello;
- sare și piper;
- ulei de măsline extravirgin.
Ingrediente pentru pizzette:
- vinete;
- sare și piper;
- ulei de măsline extravirgin;
- usturoi;
- șuncă de praga;
- roșii cherry.
Pizza cu ciuperci și pizzette cu vinete - Mod de preparare
Aluatul pentru pizza este unul clasic, pe care Vlăduț l-a prezentat anterior, pentru că în fiecare zi de joi prepară pizza. Aluatul se prepară cu o zi înainte și se lasă la rece. Astfel va fi mai elastic și mai reușit.
Cum se prepară pizza cu ciuperci.
Se întinde aluatul de pizza într-o foaie circulară, direct în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Se aplatizează la interior, iar marginile se ridică ușor sub fpormă de coșuleț. Astfel, sosul de roșii și toppingul vor rămâne în interiorul aluatului.
Peste aluatul de pizza se întinde sosul de roșii, apoi se răzuiește cât mai multă mozzarella. Se așază ciupercile champignon de jur împrejur, iar la mijloc se așază o ciupercă mare portobello. Ciupercile se stropesc cu puțin ulei de măsline și se presară cu sare.
Se coace pizza cu ciuperci pentru 20-25 de minute la 220-230 de grade Celsius.
Cum se prepară pizzette cu vinete
Vinetele bine spălate se taie în rondele de 5-6 mm grosime. Se presară cu sare, se lasă să elimine lichidul și șe șterg cu prosoape de hârtie. Apoi, se trag rondelele de vinete la tigaie în puțin ulei aromatizat cu usturoi.
Pe aceeași temăPeste rondelele de vinete se întinde sos de roșii și se presară mozzarella răzuită. Apoi se așază bucăți de șuncă presată și roșii cherry întregi sau feliate.
Se coc pizzettele pentru 15 minute la 220 de grade Celsius, sau până când se gratinează frumos.
Pentru mai multe detalii despre rețetele de pizza cu ciuperci și pizzette cu vinete, accesați materialul video de mai sus.