Salată de cartofi cu mere și multe alte ingrediente, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani
Salată de cartofi cu mere și multe alte ingrediente, este rețeta preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani, într-o zi de primăvară cu zăpadă afară.
Publicat: Joi, 11 Martie 2021, 12:41 | Actualizat: Marti, 04 Mai 2021, 17:15Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, s-a gândit să prepare în ton cu vremea de afară, o rețetă de salată de cartofi cu mere și multe alte ingrediente.
Este de fapt o combinație între clasica salată orientală și salata de ton, la care a mai adăugat multe alte ingrediente și a rezultat un preparat absolut gustos și consistent. Salata poate fi servită ca aperitiv, dar poate constitui și baza unei mese principale din zi, la cât de consistentă este.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru a încerca și voi așa salată gustoasă și sățioasă.
Ingrediente pentru Salată de cartofi cu mere și multe alte ingrediente:
- 1 kg cartofi
- apă pentru fiert
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de zahăr
- 400-500 gr mere
- 2-3 cepe roșii
- 250 gr castraveciori murați
- 1 sfeclă roșie fiartă
- fistic
- capere
- măsline
- 1 salată verde
- 250 gr jambon
- 250 gr bacon feliat subțire
- Pentru dressing:
- file de ton în ulei de măsline
- 2-3 linguri de maioneză
- 50 gr capere
- fistic
Rețeta de salată de cartofi cu mere și multe alte ingrediente - Mod de preparare
Mai întâi se spală bine cartofii și se pun la fiert cu coajă, în apă rece în care se adaugă și o linguriță de sare și una de zahăr.
Cât timp fierb cartofii se prepară dressingul care trebuie să stea la rece o perioadă, pentru a se întrepătrunde bine gusturile și a se definitiva consistența.
Se toacă mărunt caperele și se amestecă cu fistic tocat tot mărunt. Peste acest amestec se adaugă fileul de ton bine scurs și lăsat în bucăți mai mari. Apoi se completează cu maioneză, adăugată puțin câte puțin, până se obține gustul dorit. Vasul cu dressingul rezultat de acoperă și se dă la frigider până se pregătesc și celelalte ingrediente.
Pe aceeași temăJambonul se fierbe în apă cu sare până se pătrunde bine și se desface de pe os.
Feliile de bacon se așază între două hârtii de copt presate de două tăvi. Se prepară la cuptor la 140 de grade pentru 10-15 minute, sau până când sunt bine rumenite.
Sfecla fiartă se toacă cuburi mici. Merele se curăță și se toacă tot în cuburi mici, iar ceapa se toacă solzișori. Se mai taie și măslinele și caperele mai mărunt, dar și castraveciorii murați care se scurg bine după ce sunt tocați. Se amestecă toate aceste ingrediente și se mai adaugă puțin fistic tocat.
Pe aceeași temăCând jambonul este fiert, se scurge, se lasă la răcit și se toacă mărunt. La fel și cartofii fierți, se răcesc, se decojesc și se toacă cuburi. Se amestecă bine toate ingredientele tocate mărunt, apoi se adaugă dressingul de la rece.
Salata rezultată se asamblează pe frunze de salată verde și se decorează cu felii de bacon crocante.
Urmăriți și materialul video de mai sus, pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț.
Dacă vreți să îi surprindeți pe cei dragi cu un desert simplu, ușor, delicios și foarte aspectuos, vă oferim o rețetă de trandafiri din mere cu aluat foietaj, cu reușită rapidă și sigură.