Tartă sărată cu brânzeturi, șuncă presată și pere. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 25 noiembrie 2021
În ediția din 25 noiembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul emisiunii, a preparat o rețetă de salată bavareză de post, dar și o rețetă delicioasă de tartă sărată cu brânzeturi, șuncă presată și pere.
Publicat: Joi, 25 Noiembrie 2021, 14:33 | Actualizat: Luni, 29 August 2022, 10:31- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Rețetele lui Vlăduț, îndrăgitul bucătar al matinalului ”Super Neatza”, sunt pe cât de simple, pe atât de gustoase și rapid de preparat. În ediția din 25 noiembrie 2021 a matinalulu, Vlăduț a preparat o rețetă de salată caldă de post, dar și o rețetă de tartă sărată cu brânzeturi, șuncă presată și pere, absolut delicioase, din ingrediente puține și foarte accesibile tuturor.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a-i delecta și voi pe cei dragi cu o delicioasă tartă sărată.
Tartă sărată cu brânzeturi, șuncă presată și pere - Ingrediente
- 1 pachet de aluat foietaj(400 gr)
- 250 gr mascarpone
- 250 gr brânză cremoasă, tartinabilă
- arahide sărate și prăjite
- 150 gr brânză Brie
- 250 gr șvaizer
- 250 gr șuncă de Praga
- 2-3 pere feliate subțire
- salată verde
- 1 ou pentru uns
- semințe de mac sau susan
Rețetă de tartă sărată cu brânzeturi, șuncă presată și pere - Mod de preparare
Mai întâi ne asigurăm că avem toate ingredientele necesare rețetei de tartă sărată. Aluatul foietaj se lșasă lșa decongelat. De obicei, în pachetul de aluat sunt două foi. Se poate opta pentru folosirea unei singure foi de aluat, sau pentru amândouă la o singură tartă. Dacă se folosesc amândouă, se vor așeza una peste cealaltă, unse între ele cu unt sau cu ulei.
În tava de cuptor se pune hârtie de copt și se așază foile de aluat. Se presează la interior, lăsând spre exterior marginile mai înalte să se obțină o formă de cuvă. Se ung marginile aluatului cu ou și se presară mac sau susan. Se coace aluatul foietaj pentru 20 de minute la 200 de grade, sau până când se rumenește frumos la suprafață.
Pe aceeași temăÎntre timp, se amestecă mascarponele cu crema de brânză tartinabilă. Arahidele se prăjesc și se toacă mai mărunt, apoi se amestecă cu cele două tipuri de brânzeturi. Cu acest amestec se tartinează aluatul copt, în interior.
Deasupra se așază rulouri șin șunca presată, felii din brânza Brie și felii subțiri de pere. Se decorează cu frunze de salată verde, pentru o pată de culoare, dar și un plus de prospețime.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de tartă sărată cu brânzeturi, șuncă presată și pere, dar și pentru a beneficia de sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Super Neatza”.