Rețetă de tort de biscuiți cu trei tipuri de ciocolată, gătită de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani
Pentru că astăzi, 29 noiembrie, Antena 1 împlinește 27 de ani de emisie, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani a preparat o rețetă de tort de biscuiți cu trei tipuri de ciocolată și decor de sărbătoare, tort pe care l-a denumit ”Tortul fericirii”
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Duminica, 29 Noiembrie 2020, 14:43 | Actualizat: Duminica, 29 Noiembrie 2020, 15:39Așa cum ne-a obișnuit an de an, la ceas aniversar al Antenei 1, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani a pregătit un desert delicios, un spectaculos tort de biscuiți cu trei tipuri de ciocolată, cu două glazuri curgătoare și un frumos decor de sărbătoare.
Rețeta nu este complicată, este rețeta clasică a unui salam de biscuiți, dar cu multă ciocolată, cu alune și nuci.
Ingrediente pentru rețeta de tort de biscuiți cu trei tipuri de ciocolată:
- 1 kg biscuiți de mai multe tipuri
- 300 gr ciocolată amăruie
- 300 gr ciocolată cu lapte
- 300 gr ciocolată albă
- 300 gr nuci și alune
- 300 gr unt
- 1 l lapte
- 1 praf de sare
- coajă de portocală și lămâie
- Pentru cele două glazuri:
- 200 gr ciocolată albă
- 200 gr ciocolată amăruie
- 100 gr unt
- 400 ml smântână dulce, pentru frișcă
- Decor:
- biscuiți
- nuci și alune
- ciocolată
Mod de preparare pentru rețeta de tort de biscuiți cu trei tipuri de ciocolată
Se pregătește un vas mare, înalt, o oală care se tapetează cu folie alimentară.
Se împart ingredientele în trei părți, pentru că avem trei tipuri de ciocolată și vom avea gusturi diferite, de asemeni și culori diferite.
Preparare și asamblare tort de biscuiți cu ciocolată.
Se fierb pe rând trei siropuri di câte 300 ml lapte, 100 gr unt și 100 gr din ciocolata respectivă. Se amestecă bine până se topesc ingredientele și se omogenizează siropul. Se lasă siropul să se tempereze ușor, apoi se adaugă peste biscuiții rupți amestecați cu ciocolata ruptă, nucile și alunele tocate. compoziția rezultată se întinde în vasul tapetat cu folie și se dă la rece până se întărește.
Procedăm la fel cu fiecare sortiment de ciocolată, iar compozițiile rezultate le întindem pe rând în vas.
Deci vom avea 3 straturi cu gusturi diferite, iar dacă se dorește, se mai adaugă și 3 tipuri de arome diferite: rom, vanilie, lămâie.
Lăsăm vasul cu tortul la rece cel puțin 2 ore, pentru a se așeza bine straturile și a se întrepătrunde gusturile.
Preparare glazuri de ciocolată.
Glazurile de ciocolată se vor prepara pe rând.
Se începe cu glazura de ciocolată amăruie. Se încălzește smântâna până aproape de punctul de fierbere. Se stinge focul și se adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici. se amestecă intens până ciocolata este topită și compoziția omogenizată. Apoi, se încorporează untul moale și se lasă glazura de ciocolată să se tempereze câteva minute.
Se scoate tortul de la rece, se răstoarnă pe un platou și se îndepărtează folia. Se toarnă glazura deasupra tortului și se lasă să se prelingă ușor și pe laterale. Apoi se dă din nou tortul la rece, pentru a se întări glazura.
Pe aceeași temăÎntre timp, se prepară în același mod și glazura de ciocolatră albă și se tornă peste tort, după ce s-a întărit cealaltă glazură.
Se mai lasă totul la rece până se întărește și glazura de ciocolată albă, apoi se decorează după imaginația fiecăruia.
Este chiar perfect pentru o zi de sărbătoare, sau o zi aniversară acest tort de biscuiți cu trei tipuri de ciocolată, preprat de Vlăduț în platoul de la neatza cu Răzvan și Dani!