Trei rețete cu paste de casă, gătite de chef Nicolai Tand, la Neatza cu Răzvan și Dani
Chef Nicolai Tand a pregătit la Neatza cu Răzvan și Dani, trei rețete cu paste de casă, una mai gustoasă decât cealaltă.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 15 Decembrie 2020, 10:49 | Actualizat: Marti, 15 Decembrie 2020, 15:21Din puține ingrediente și la îndemână, Chef Nicolai Tand i-a delctat pe îndrăgiții matinali, nu cu una ci cu trei rețete cu paste de casă.
Toate cele trei rețete au un iz de copilărie, așa cum era de așteptat în această perioadă când suntem cu toții năpădiți de nostalgie datorită sărbătorilor de iarnă care se apropie.
Este vorba de o rețetă simplă de gustare pe bază de paste și ceapă, o rețetă de fel principal cu paste și varză și o rețetă de desert cu paste, nuci și scorțișoară.
Ingrediente pentru cele trei rețete cu paste de casă:
- Pentru aluat de paste:
- 3 ouă medii
- 300 gr făină
- 1 praf de sare
- Pentru umpluturi:
- 1 varză albă, mică
- 2-3 cepe
- ulei
- sare și piper
- nuci
- scorțișoară
- unt
- dulceață de struguri
Mod de preparare pentru cele trei rețete cu paste de casă.
Atunci când aluatul de paste este preparat în casă, automat pastele sunt mai gustoase și mai ales, mai sănătoase.
Preparare aluat de paste
Se cerne făina într-un vas și se amestecă cu sarea. se sparg ouăle peste ea și se frământă un aluat ferm care se lasă la odihnit 20 de minute. Apoi, se presară făină pe masa de lucru, se întinde aluatul într-o foaie subțire, se presară făină și peste aluat și se âmpachetează în patru.
Din acest pachet se taie fâșii care se desfac și se lasă la uscat. Se fierb pastele în apă cu sare, până se pătrund, dar nu de tot, ci rămân al dente. Se scurg și se împart în trei părți.
Preparare gustare cu ceapă și paste de casă.
Într-o tigaie se încinge puțin ulei și se pune o ceapă tocată la călit. Se adaugă pastele tăiate în cuburi, puțină boia de ardei și se amestecă bine cu ceapa, pentru se se întrepătrunde gusturile. Se condimentează cu sare și piper și se garnisește cu pătrunjel verde.
Preparare paste cu varză.
Se toacă varza fideluță, sau se dă pe răzătoare și se freacă bine cu sare. Se lasă la odihnit pentru a elimina din apă. Se călesc 2 cepe în puțin ulei, apoi se adaugă varza scursă și se amestecă până se călește și varza. Se adaugă pastele fâșii și se amestecă cu varza călită. Se condimentează cu sare și piper.
Preparare paste cu nuci și scorțișoară.
Se macină nucile, o parte fin, o parte mai grosier și se amestecă cu scorțișoară și cu zahăr, după gust. Se pune puțin unt la topit într-o tigaie și se trag pasteleîn el, amestecând intens pentru a se pătrunde uniform. Apoi se adaugă amestecul de nuci cu scorțișoară și zahăr și se amestecă bine toate ingredientele. În timpul servirii, se adaugă dulceață de struguri, pentru un plus de gust și aromă deosebită.
Pentru a nu pierde savoarea momentelor din timpul preparării celor trei rețete cu paste de casă, dar și pentru mai multe detalii și sfaturi de la Chef Nicolai Tand, accesați materialul video de mai sus!